"Serhio Ljulj"
"Serhio Ljulj"

Pukla stotka u Madridu! Barseloni gori pod nogama, Real je pakleno moćan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.15. | 14:30

Kraljevski klub na korak od titule...

Serhio Ljulj

Pazi, Real gazi! Kraljevska garda iz Madrida ostvarila je i drugu pobedu u finalu španskog prvenstva, pošto je na svom terenu pregazila Barselonu i došla na samo jedan korak od titule i kompletiranja Triplete! Ekipa Pabla Lasa apsolutno je iskoristila prednost domaćeg terena, ali i izostanak Huana Karlosa Navara, koji je meč propustio zbog povrede i rezultatom 100:80 (31:10, 18:22, 26:24, 25:24)!

Izabrane vesti

Šampion Evrope pokazao je blistavi sjaj jedne od najboljih generacija u XXI veku već u prvom kvartalu, kada je praktično pitanje pobednika i bilo rešeno. Na krilima neverovatnog Serhija Ljulja, koji je samo u prvih deset minuta ubacio čak 15 poena (5/5 za tri), Real je odigrao jednu od najboljih četvrtina ove sezone, na obe polovine terena. Na kraju Real je uspeo da ubaci čak 31 poen, a goste iz Katalonije sveo na više nego skromnih deset poena! 

Nastavio je madridski velikan da gazi u istom ritmu i u nastavku susreta, držao razliku iznad 20 poena, a Ljulja su u stopu pratili svi prvotimci koji su se našli na parketu, odnosno njih 11! Naime, svi su ubacili minimum četiri poena, što je bilo sasvim dovoljno da "pukne stotka", a da Barselona parket napusti pognute glave. 

Na kraju Ljulj je imao 24 poena i pet asistencija, Rudi Fernandez 17 koševa i četiri uspešna dodavanja, a Gustavo Ajon 12 poena i tri skoka. Na drugoj strani ponovo je samo jedan igrač imao dobru rolu. Ali, umesto Marija Hezonje, to je ovog puta učinio Džastin Doelman sa 24 poena i pet skokova, dok je Tomaš Satoranski deset koševa, četiri asistencije i tri skoka.

Treći susret igra se u Barseloni u sredu od 19 časova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serhio LjuljRudi FernandesKK Real MadridKK BarselonaHuan Karlos NavaroGustavo AjonENDESA ligaDžastin Doelman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara