Nemanja Nedović (MN Press)
Nemanja Nedović (MN Press)

PAO u majstorici ponizio Larisu: Nedović spreman za finale sa Olimpijakosom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 20:30

Zeleni su večeras slavili na svom terenu - 89:43

Dva puta se Panatinaikos okliznuo protiv Larise u polufinalnoj seriji. Ta dva neuspeha su očigledno uspela da trgnu Zelene, koji su sav bes iskalili na protivniku u majstorici. Primili su samo 43 poena za 40 minuta, a ubacili 89. Sjajnim izdanjem su stavili su tačku na polufinale i zakazali duele sa najvećim rivalom Olimpijakosom u borbi za titulu.

PAO je prvi meč dobio na domaćem terenu dvocifrenom razlikom, ali je rival dva dana kasnije imao spreman odgovor u svojoj dvorani. Ponovo su Nedović i drugari pred svojim navijačima bili ubedljivi u trećem duelu, ali je još jednom Larisa izborila izjednačenje.

Izabrane vesti

Za raziku od Olimpijakosa koji je sa 3:0 rešio polufinalnu seriju protiv Promiteasa, Panatinaikos je morao da odigra i petu utakmicu, pa će finale dočekati nešto umorniji.

Večeras je u dominantnoj timskoj partiji odličnu ulogu imao srpski košarkaš Nemanja Nedović. Bio je drugi na listi strelaca sa 16 poena - šutirao je i za dva i za tri 5-3, ukupno iz igre 10-6. Upisao je i četiri skoka i dva uspešna dodavanja za 20 minuta u igri.

Već u prvoj četvrtini je bilo jasno da je PAO odlučio da pregazi protivnika i ne ostavi nikakvu dilemu za završnicu utakmice. Prvi period je dobio rezultatom 28:12, u drugom je bilo 18:11, treći je završen ponovo dvocifrenom razlikom 27:12, a četvrti 16:8.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Okrao Vajt sa 17 poena, šest skokova i jednom asistencijom. Koliko je bio raspoložen jasno govore savršeni procenti šuta. Za dva 2-2, za tri 4-4. Kod poraženih najefikasniji je bio Usman Krubali sa 11 poena (5sk, 3as).

POLUFINALNA SERIJA ZA KOŠARKAŠE U GRČKOJ

Panatinaikos - Larisa 87:77

Larisa - Panatinaikos 84:77

Panatinaikos - Larisa 94:82

Larisa - Panatinaikos 74:62

Panatinaikos - Larisa 89:43



tagovi

KK Panatinaikoslarisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara