Nunjez sa brojem 6 (Foto: Fiba Basketball)
Nunjez sa brojem 6 (Foto: Fiba Basketball)

Novi biser Real Madrida u najavi - Huan Nunjez (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 10:58

Dodavanje iza leđa protiv Uniksa mnogima je „podiglo obrve“

Predstavio je već Real Madrid evroligaškim ljubiteljima košarke Elija Ndiajea, a novo ime koje se crta na karti Kraljevskog kluba je Huan Nunjez. On je u teškom porazu svog tima odigrao samo tri minuta i 37 sekundi, ali je i to bili dovoljno da zadobije pažnju madridske Marke. I generalno navijača.

Za tako kratko vreme Nunjez je postigao dva poena, uz to podelio tri asistencije i dve ukradene lopte. Podelio je nekoliko zanimljivih dodavanja, a jedno iza leđa je nagovestilo da se radi o momku koji nema straha od evroligaških protivnika.

Izabrane vesti

Toliko je delovao dobro na terenu da se Marka pita zbog čega Nunjez nije igrao više.

Dodaje madridski list da Pablo Laso verovatno nije želeo da stavlja previše tereta na pleća mladog košarkaša koji je rođen 4. juna 2004. godine. Radi se o kombo beku visokom 192 centimetra.

Opšti je utisak da je Nunjez pružio bolji uticaj na igru za to kratko vreme nego što su to radili Toma Ertel i Serhio Ljulj.

"On je dečko koji poseduje veliki talenat i poseduje dobru glavu. Uvek želi da napreduje, sluša kolege. Pomogao nam je dosta. Siguran sam da će se stvari odvijati u njegovu korist", rekao je Alberto Abalde.

Nunjez se priključio mlađim kategorijama Real Madrida sa 15 godina. Ovaj rođeni Madriđanin prethodno je nastupao za Alkorkon. Uvek su ga odlikovale dobre tehničke sposobnosti, dobro čitanje igre i samim tim osećaj za asistencije. Bio je MVP juniorske Evrolige prosečno davajući 10 poena uz pet asistencija.

Priključen je prvom timu na leto 2020. godine. U junu 2021. godine, pre povreda Laprovitole i Ljulja, debitovao je u polufinalu ACB lige sa 17 godina.

Očigledno Laso i Real imaju Nunjeza u vidu za bližu i dalju budućnost.


tagovi

Huan Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara