Nemanja Đurišić (©Twitter Movistar Estudiantes)
Nemanja Đurišić (©Twitter Movistar Estudiantes)

Nemanja Đurišić se pridružio Avramoviću i Cvetkoviću u Estudijantesu

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.07.20. | 17:20

Španski tim doveo peto pojačanje ove sezone

Posle Aleka Brauna, Džona Robersona, Anhela Delgada i Aleksandra Cvetkovića, ekipi Estudijantesa se pridružio i krilni centar Nemanja Đurišić.

Crnogorski reprezentativac je potpisao ugovor na godinu dana, a trener španskog tima Havijer Zamora svestan je kvaliteta koje 203 centimetra visoki košarkaš može da utka u ekipu.

Izabrane vesti

“Radna etika i čvrstina su njegova glavna obeležja, siguran sam da će on rasti uz nas, a da će istovremeno činiti ekipu kvalitetnijom”, kratko je objasnio Zamora.

Đurišić je proteklu sezonu proveo u Bešiktašu, gde je prosečno beležio 10 poena, 4,1 skok i jednu asistenciju za 22 minuta na parketu po utakmici. Četvorka crnogorskog nacionalnog tima takođe ima iskustvo igranja u Belgiji, Nemačkoj i Poljskoj, gde je nastupao za Ostende, Bon, odnosno Zjelonu Goru.

“Fizički dominantan na poziciji krilnog centra, doneće nam snagu i raznovrsnost u igri, mislim da ćemo sa njim dobiti mnogo interesantnih opcija u igri“, dodao je prvi čovek stručnog štaba Estudijantesa.

Prošle sezone krilni centri ekipe iz Madrida nisu briljirali, pa će crnogorski košarkaš imati priliku da se nametne, a u periodu adaptacije od pomoći bi mogli da mu budu srpski košarkaši Aleksa Avramović i Aleksandar Cvetković.



tagovi

estudijantesACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara