""
""

Megino buđenje i veliki preokret za slom Ostendea

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.11.16. | 20:25

Kostja Mušidi heroj tima iz Sremske Mitrovice

Mega Leks konačno je ponovo vezao dve pobede. Posle ravno mesec dana ekipa Dejana Milojevića potvrdila je drugi uzastopni trijumf, a nakon što je uspešno preskočen Mornar u Sremskoj Mitrovici pao je i Ostende, za drugu pobedu u Ligi šampiona - 76:70.

Izabrane vesti

Heroj novog uspeha talentovanog sastava je Kostja Mušidi. Talentovani nemački šuter meč je završio sa 12 poena, od čega dve ključne trojke u poslednja dva i po minuta, čime je slomio rivala i definitivno potvrdio nova dva boda u takmičenju.

Najefikasniji igrač Mege bio je Rade Zagorac sa 17 poena, dok je Alfa Kaba imao 14 koševa. Kod gostiju Kori Volden imao je 15, a Žan Salumu 11 poena, uz isti broj skokova.

Ishod prvog dela utakmice nije najavljivao pozitivan rasplet po Megu, pošto su gosti na veliki odmor otišli sa 13 poena (35:48), ali se sve okrenulo u trećoj deonici. Granitnom odbranom Mega je rivala svela na samo sedam poena u četvrtini, nakon čega je utakmica ušla u rezultatsku klackalicu. Ipak, prvo je Mušidi pogodio ključnu trojku za 68:66 na 134 sekunde pre kraja utakmice, da bi na 46 sekunde do poslednjeg zvuka sirene opet bio precizan sa distance i doneo Megi nedostižnih 74:68. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Rade ZagoracMega LeksKostja MušidiFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara