""
""

Ludnica u Minsku - Cmoki patosirao Uniks! Dve herojske trojke Greja - za produžetak i pobedu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.17. | 17:45

Dobru rolu u velikom trijumfu domaćina imao je i Đorđe Gagić - 87:85

CSKA u Moskvi nije dozvolio Avtodoru da se razigra, ali da ovo nedeljno popodne ne prođe bez iznenađenja pobrinuo se Cmoki! Tim iz Minska uzeo je evroligaški skalp na svom parketu, pošto je šokirao Uniks posle produžetka, u pravoj ludačkoj utakmici - 87:85. 

Izabrane vesti

I to na kakav način. Heroj malog kluba iz Belorusije je Džastin Grej! Jedan od najboljih igrača Cmokija obeležio je utakmicu sa dva fantastična hica kojim je praktično zario nož u srce gostima iz Kazanja. Prvo je to učinio na 39 sekundi pre kraja četvrte deonice, pri vođstvu Uniksa rezultatom 77:74. Grej je napravio dobru poziciju i onda nebeskim skokom pogodio za dodatnih pet minuta i potpuno pomutio razum rivalu. Imao je Amerikanac šansu i da uz zvuk sirene završi meč već posle 40 minuta, ali samo malo mu je falilo da reši utakmicu. 

Nije se Cmokiju dobro pisalo ni u nastavku susreta, ali je Grej ponovo izrastao u velikog pobednika i tako anulirao još jednu izvrsnu partiju Kita Lengforda i njegovih 32 poena! 

ali je fortuna bila na strani domaćina u završnih 20 sekundi. Lengford je pogodio prvo, a zatim promašio drugo slobodno bacanje, nakon čega je Grej dobio loptu i akciju za pobedu.

Nadriblao je loptu gotovo u pravcu koša, izazvao reakciju Kvina Koloma, a onda iskoristio trenutak, ponovo naskočio i pucao kao iz snajpera! Naravno, cela dvorana pala je u slavljenički trans. 

Na kraju je Grej imao 15 poena, a dobru rolu u pobedničkom sastavu imao je i Đorđe Gagić - 12 poena i šest skokova! 

Cmoki je tako trijumfovao prvi put nakon dva vezana poraza, dok je Uniksu ovo sedmi uzastopni poraz u svim takmičenjima. 


tagovi

VTB ligaUNIKS KazanjKit LengfordĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara