""
""

Krstić: Može da se ponovi 2009. godina, ali i da podbacimo! Ipak smo mlad tim

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.13. | 15:46

"Svi skupa moramo maksimalno da ih rasteretimo. Ne treba im stavljati na teret neke ciljeve. Jednostavno, moramo ih pustiti da igraju ono što najbolje znaju, a to je košarka", rekao je kapiten Srbije

Naiskusniji igrač i predvodnik ove generacije Orlova na Evrobasketu u Sloveniji i ovoga puta biće Nenad Krstić. Iskusni centar je u razgovoru sa novinarima u Pioniru izneo prve utiske o dosadašnjem toku priprema.
"Kao i prethodnih godina, prvih sedam dana koristimo za ta neka testiranja, da se igrači uvedu u trening, kretnje. Više je bilo treninga bez kontakta nego sa kontaktom. Primetno je da nas na treningu nije bilo dovoljno da bi se radilo nešto ozbiljnije, samo 11 igrača je bilo. Sada čekamo mlade da dođu i da nam se pridruže", rekao je Krstić na samom startu.

Neki prvi razgovori o protivnicima na Evropskom prvenstvu još uvek su daleko.
"Rano je još uvek da se govori o rivalima. Mislim da je potrebno da prođe ova prva nedelja, da prođe ta upala mišića. Trenutno čekamo početak priprema na Kranjskoj Gori. O rivalima na Evrobasketu ćemo govoriti tek kada počnu pripremne utakmice i turniri na kojima ćemo igrati", dodao je Krstić.

Izabrane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije zadovoljan je dosadašnjim radom novajlija.
"Ja sam izuzetno zadovoljan. Momci već sada daju sve od sebe, a mislim da će biti još bolji kada budu počele utakmice, ne samo pripremne, već i one na prvenstvu. Ne kažem ja da prethodnici nisu davali svoj maksimum, već jednostavno - kad si nov u timu imaš neki motiv više. To za nas može biti jako dobra stvar".

Krle nije želeo da daje bilo kakva obećanja vezana za uspeh ekipe na prvenstvu, koje se sve više bliži.
"Jako je teško reći, ne samo kada je reprezentacija u pitanju, već i u slučaju klubova. Kada je mlada ekipa, nikada ne znate šta da očekujete. Može da se desi da eksplodiramo, kao na primer 2009. godine, a može se desiti i da podbacimo. Ipak su to mladi igrači i svi skupa moramo maksimalno da ih rasteretimo. Ne treba im stavljati na teret neke ciljeve. Jednostavno, moramo ih pustiti da igraju ono što najbolje znaju, a to je košarka", zaključio je Krstić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Evrobasket 2013košarkaška reprezentacija SrbijeNenad KrstićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara