""
""

Krstić: Cilj je jasan - plasman na Mundobasket!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.13. | 22:29

“Imamo dosta mladih, talentovanih igrača koji su motivisani i željni dokazivanja. Pored njih, tu smo i mi stariji, krećemo malo ranije sa pripremama i sigurno ćemo spremni dočekati šampionat", rekao je kapiten Orlova

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je da veruje u podmlađen sastav nacionalnog tima i da je optimista po pitanju učešća na prvenstvu Evrope u Sloveniji.
“Imamo dosta mladih, talentovanih igrača koji su motivisani i željni dokazivanja. Pored njih, tu smo i mi stariji, krećemo malo ranije sa pripremama i sigurno ćemo spremni dočekati šampionat. Moramo da budemo optmisti, da pružimo podršku ovim momcima, oni su najbolje što imamo“, rekao je Krstić na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Zira.

On je istakao da je cilj nacionalne reprezentacije da u Sloveniji izbori plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Španiji.
“Očekuje nas mnogo bitno takmičenje za srpsku košarku. Odmah na startu bi trebalo da postavimo cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo iduće godine. Počinjemo pripreme sa dosta pehova, ne sećam da smo imali ovoliko problema sa povredama igrača", dodao je Krstić.

Izabrane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Ðilas izrazio je uverenje da će državni tim uspešno obaviti pripreme i spremno dočekati šampionat u Sloveniji.
“Zahvalio bih svima koji su se odazvali pozivu selektora, nadam se da će u Sloveniji biti spremni da brane broje Srbije. Plasman na šampionat izborili smo kroz kvalifikacije, bilo je jako teško. Mnogi igrači došli su roviti i sa povredama koje vuku tokom sezone, hvala im što su došli i pokazali želju da se bore za Srbiju“, rekao je Ðilas.

Predsednik KSS je reprezentativicma poželeo sreću, da ih izbegnu povrede i da u ovom sastavu budu i narednih godina.
“Naš plan je da na Olimpijskim igrama Riju imamo i mušku i žensku reprezentaciju. To je visok cilj, nije ga lako ostvariti, ali imamo kvalitet za to. Rezultat juniorske selekcije u Pragu, koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu sveta, pokazao je da ne moramo da brinemo za budućnost srpske košarke", poručio je Ðilas.

Prvenstvo Evrope u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa Litvanijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

(FOTO: Star Sport - Srđan Stevanović)


tagovi

Evrobasket 2013Nenad Krstićfudbalska reprezentacija SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara