"Grčka"
"Grčka"

Još jedan udarac za srpsku košarku: Vlada Janković na spisku reprezentacije Grčke!

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.06.13. | 15:50

Buduća zvezda evropske košarke na spisku Helena za pripreme za Evropski šampionat u Sloveniji

Grčka

Srpski košarkaš, Vladimir Janković, koji je pre nekoliko dana potpisao ugovor za Panatinaikos, nalazi se na spisku od 18 igrača na koje Andrea Trinkijeri, trener grčke nacionalne selekcije, računa na pripremama za Evropsko prvenstvo. Ovaj 23-godišnjak, visok 202 centimetra, već je nastupao za omladinske selekcije Grčke sa kojom ima tri zlata i dva srebra, a stručnjaci Evrolige ga smatraju jednim od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi.

Izabrane vesti

Krilni igrač je prethodne četiri sezone nastupao za Panionios, u kojem njegov otac Slobodan Boban Janković ima status košarkaške legende. Boban Janković je u svetu košarke ostao poznat po tome što je na utakmici grčkog šampionata sa Panatinaikosom, iznerviran odlukom sudije, udario glavom u konstrukciju koša i tom prilikom zadobio povrede zbog kojih je ostao doživotno paralizovan, a kasnije i preminuo.

Vladimir Janković je imao i epizodu u srpskoj košarci 2008. godine kada je nosio dres Mega Vizure, ali je tada prošao nezapaženo. U grčkoj ligi postizao je prosečno 12,5 poena i 6,7 skokova po utakmici. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGrčkaVladimir Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara