Trej Kel (Foto: Igokea/Nenad Vuruna)
Trej Kel (Foto: Igokea/Nenad Vuruna)

Iz Laktaša do Milana: Trej Kel krpi rupe u Mediolanum forumu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 15:36

Etore Mesina dobio novo pojačanje

Olimpija Milano ima velikih problema sa izostancima, pa se okrenula ka tržištu kako bi pronašla rešenje. Potraga za novim pojačanjem nije dugo trajala, a epilog je angažovanje američkog beka Treja Kela. Ovaj 25-godišnji Amerikanac stiže iz Varezea, za koji je nastupao u proteklih šest meseci.

Interesantno je da je profesionalnu karijeru počeo u Laktašima. Odbio je veliki broj ponuda leta 2018. godine kako bi potpisao za Igokeu, ali je upisao samo tri nastupa u ABA ligi. Posle teške povrede kolena, Igosi su raskinuli ugovor, pa se po oporavku okušao u kanadskoj ligi (nastupao za Monkton Medžik). Igrao je potom u Hongkongu, da bi se minule godine vratio u Evropu i potpisao za poljski Stal.

Izabrane vesti

Put ga je potom odveo u Italiju, a u dresu Varezea je u tekućoj sezoni beležio 15,3 poena, 4,1 uhvaćenu loptu i 3,1 asistenciju po nastupu. Dobre igre preporučile su ga Manekenima, kojima je bilo neophodno pojačanje na spoljnim pozicijama. Van stroja su Ševon Šilds, Serhio Rodrigez i Điđi Datome, a klub je imao i problema sa virusom korona, pa je morao i da odlaže utakmice.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a Kel ističe da je uzbuđen zbog novog izazova.

"Najpre bih želeo da se zahvalim svima u Varezeu zbog svega što su uradili za mene dok sam bio tamo. Veoma sam zahvalan i uzbuđen zbog prilike da se pridružim timu kao što je Olimpija Milano i jedva čekam da počnem sa radom".

Generalni menadžer kluba Hristos Stavropulos je polivalentnost istakao kao glavnu snagu novog pojačanja Olimpije.

"Mogućnost da pokrije više pozicija je od ključne važnosti za tim kao što je naš i raspored koji nas čeka".




tagovi

Olimpija MilanoIgokeaTrej Kel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara