""
""

Đilas za MOZZART: I da nismo domaćini, išli bi u Rio!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 20:00

"Realno, mislim da smo bolji od svih koji učestvuju u kvalifikacijaima", jasan je prvi čovek KSS

Srbija je prošla odlično na žrebu za kvalifikacioni olimpijski turnir, a predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas smatra da su Orlovi aspolutni favoriti za plasman u Rio de Žaneiro.

Izabrane vesti

Protivnici Srbije na kvalifikacionom turniru koji će se održati u Beogradskoj areni biće Angola i Portoriko, a za očekivati je da u finalu svetski šampioni odmere snage sa Češkom.
“Zadovoljan sam. Realno, mislim da smo bolji od svih koji učestvuju u kvalifikacijaima. Čak i bez domaćinstva bi smo otišli na Olimpijske igre. U svakom slučaju, grupa nam je dobra. Ne smemo nikoga da potcenimo, niti da unapred slavimo, ali Srbija je favorit da pobedi na turniru i ode u Rio“, rekao je Đilas za MOZZART Sport.

Turnir u Areni održaće se od 4. do 10. jula, a samo pobednik turnira izvadiće olimpijsku vizu.
“Sa Portorikom tradicionalno imamo probleme, ne znam u kom sastavu će doći. Bez dileme,  Češka je najbolje plasirana evropska ekipa u drugoj grupi. Letonija napreduje iz godine u godine. Svi će da dođu da pokušaju da obezbede plasman na OI“, naveo je on.

Poslednji put košarkaška reprezentacija nastupila je na olimpijskom turniru još 2004. godine pod imenom Srbija i Crna Gora.
“Danas je košarka sport koji igraju sve zemlje. Svaka ekipa ima nekoliko vrhunskih igrača, koji igraju u Evroligaškim ili NBA  klubovima. Pogledajte samo Letonca Porzingisa koji igra briljantno u NBA ove sezone. Ne smemo da razmišljamo sada kako ćemo da se prošetamo. Imamo dovoljno vremena da se dobro spremimo“, zaključio je prvi čovek KSS.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaOlimpijske igreKSSDragan Đilas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara