""
""

Gaze redom: Mladi srpski košarkaši bez poraza do druge faze EP

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.07.15. | 19:56

Ekipa Vladimira Đokića u poslednjem meču uvodnog dela šampionata u Italiji ubedljivo savladali Grčku sa 80:62

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije sa maksimalnim učinkom je završila prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u italijanskom Linjanu, pošto je u meču četvrtog kola B grupe savladala Grčku sa 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19).

Izabrane vesti

Ekipa Vladimira Đokića tako je u drugu fazu prenela maksimalan broj bodova, a ono što može da obraduje selektora je rutina kojom je ekipa osigurala novi trijumf.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Rade Zagorac sa 18 poena, a na to je dodao i šest skokova. Nikola Rebić i Ognjen Jaramaz ubacili su po 12 poena, a Đorđe Kaplanović postigao je poen manje. Kod Grka su se istakli Lapis sa 15 i Hristodulu sa 14 poena.
“Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali smo želeli da ostanemo u dobrom ritmu i nastavimo sa pobedama. Imali smo plan, da neke igrače odmorimo, a onima koji su manje igrali na prva tri susreta damo veću minutažu. Generalno sve je prošlo kako smo zamisli, imali smo u potpunosti kontrolu utakmice u našim rukama i došli do trijumfa bez većih problema. Dobro će nam doći slobodan dan kako bi što sprenije dočekali drugu fazu šampionata“, rekao je Nenad Čanak, pomoćni trener reprezentacije Srbije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir ĐokićSrbijaRade ZagoracNenad ČanakEvropaEP za košarkaše do 20 godina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara