"Nikola Mirotić"
"Nikola Mirotić"

Furija brani evropsko zlato bez pola tima: Sa spiska izostali Navaro, Ibaka, Gasol... I Mirotić!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.13. | 13:06

Iako je prethodnih dana bilo pomena da bi Crnogorac sa španskim pasošem mogao da zaigra u timu Huana Antonija Orenge, to se neće desiti

Nikola MirotićSelektor košarkaške reprezentacije Španije Huan Antonio Orenga saopštio je konačan spisak igrača na koje računa za prvenstvu Evrope u Sloveniji, na kojem kao što je i najavljeno nema Paua Gasola, Huana Karlosa Navara i Serža Ibake, a pomalo neočekivano ni Nikole Mirotića.

Kako prenosi "Marka", čelnici španskog saveza nisu uspeli da nagovore Crnogorca sa španskim pasošem, koji je odlučio da ne nastupa za Furiju zbog povrede i premora.

Izabrane vesti

Španiju će u Sloveniji predstavljati: Hoze Manuel Kalderon (Detroit), Riki Rubio (Minesota), Serhio Rodrigez (Real), Serhio Ljulj (Real), Rudi Fernandez (Real), Aleks Mumbru (Bilbao), Fernando San Emeterio (Laboral), Viktor Klaver (Portland), Herman Gabrijel (Estudijantes), Mark Gasol (Memfis), Pablo Agilar (Valensija), Ćavi Rej (Gran Kanarija).

Na spisku rezervi nalaze se Ćavija Rabaseda (Barselona), Alberta Korbača (Obradoiro) i Naća Martina (Valjadolid).

Evropsko prvenstvo na programu je od 4. do 22. septembra, a Španija, koja brani titulu, igraće u C grupi sa Poljskom, Slovenijom, Hrvatskom, Češkom i Gruzijom.


tagovi

Evrobasket 2013EvropaHuan Karlos NavaroNikola MirotićPau GasolSerž IbakaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara