""
""

Dimitris Itudis novi selektor Grčke? Posao mogu da pokvare CSKA ili ruski Savez!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.17. | 11:14

Bomba sa juga evropskog kontinenta

Grom iz vedra neba - Dimitris Itudis biće novi selektor reprezentacije Grčke!

Izabrane vesti

Košarkaška javnost u Grčkoj dugo je i s nestrpljenjem iščekivala ko će uzeti vreli krompir u svoje ruke i preuzeti na sebe veliki teret selektorske pozicije. Focis Kacikaris nije imao epizodu za pamćenje, jer u tranzicionom periodu nije uspeo da napravi neki veći rezultat. Zato su Heleni dobili verovatno i najbolje moguće rešenje, jer je Itudis u redu najboljih košarkaških stručnjaka na Starom kontinentu. 

Grčki portal SDNA pod vinjetom „ekskluzivno“ javlja da su prvo predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos, potom i generalni sekretar istog tela Takis Cagronis obavili razgovore sa Itudisom u Moskvi i da su tada dogovoreni svi uslovi saradnje.

Mada još nema zvanične potvrde, očekuje se da će ista biti obelodanjena najkasnije do kraja februara.

Međutim, posao bi mogao da pokvari CSKA, s obzirom da u ugovoru koji Itudis ima sa aktuelnim prvakom Evrope stoji da klub može da stopira transfer i upropasti planove Helenima. Mada, SDNA tvrdi da isto može da učini i Košarkaški savez Rusije, ali nije objašnjeno uslove.

Doduše, ovakve klauzule u ugovorima nisu novost, pošto je sve više klubova koji svojim trenerima ne dozvoljavaju da paralelno obavljaju dve funkcije. Ovaj trend posebno je izražen u Španiji.

Itudis je, navodno, i te kako spreman da pomogne Grčkoj, ali je od čelnika KSG zatražio malo vremena kako bi o svemu dobro razmislio i u razgovorima sa čelnicima CSKA stvorio uslove za nesmetani rad na dve fotelje.

Sve bi trebalo da bude razjašnjeno već u naredna 72 časa. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dimitris ItudisEvrobasket 2017Focis Kacikariskošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara