Di Bost (©fiba.basketball)
Di Bost (©fiba.basketball)

Di Bost stiže u Asvel i nije jedini

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 12:03

Francuski šampion bi uskoro trebalo da obelodani dva pojačanja

Rešio je Asvel posle serije nešto boljih rezultata da se pojača, pokušao je da angažuje Adrijena Moermana, ali je iskusni Francuz odlučio da ostane u Monaku i ispoštuje svoj milionski ugovor, iako ne igra. Okrenuo se francuski šampion drugim rešenjima, a kako prenosi Ekip, dogovorio je saradnju sa iskusnim Di Bostom.

Bivši igrač podgoričke Budućnosti, ali i francuskih klubova Monako (dva mandata) i Strazbur, igra drugu sezonu u dresu Galatasaraja, ali će po svemu sudeći dobiti novu priliku da se dokaže u Evroligi.

Izabrane vesti

Izdvojio se amerikanac sa bugarskim pasošem kao lider sastava iz Istanbula, ove sezone beležio 11,1 poena i 5,4 asistencija u turskoj ligi, 13,7 poena i 5,3 završnih dodavanja u FIBA Ligi šampiona.

Iza sebe ima decenijsko iskustvo u evropskoj košarci, pošto je pored Budućnosti, pomenutih francuskih ekipa i Galate igrao i za Trabzon, Zjelonu Goru, Žalgiris i Himki. Iza sebe ima 39 nastupa u elitnom takmičenju, gde je kao košarkaš Zjelone Gore, Žalgirisa i Himkija beležio 7,2 poena i 2,9 asistencija u proseku.

Kako francuski BeBasket prenosi, Bost neće biti i jedino pojačanje ekipe Ti Džej Parkera. Očekuje se i dolazak igrača koji pokriva pozicije četiri i tri.

Bost će biti sedmi stranac u ekipi posle Dejvida Lajtija, Parkera Džekson Kartrajta, Aleksa Tajusa, Džonu Metjuza, Retina Obasohana i Entonija Polajta, pa ostaje da se vidi da li i krilni igrač koji je navodno na pragu Asvela dolazi bez francuskog pasoša.


tagovi

AsvelDi Bost

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara