""
""

Borčev turnir na dar Čačku i srpskoj košarci

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 13:08

Košarkaški turnir u Čačku otvorio je Duda Ivković, legenda čačanske, i svetska perjanica srpske košarke

Pod kupolom Borčeve hale, popularnog čačanskog “Medison Skver Gardena”, dva dana uzbuđenje šire mečevi turnira na kome učestvuju, Mega Leks, Igokea, FMP, Okk Beograd, Mornar i naravno domaćin iz Čačka.

Izabrane vesti

Prvog dana sastali su se:

Okk Beograd - FMP 83:88 (23:16, 25:21, 10:21, 18:18 I 7:12)
Mega Leks - Mornar 92:89 (32:23, 17:23, 20:17, 23:26)
Borac - Igokea 57:68 (13:18, 17:19, 11:14, 16:17)

Košarkaški turnir u Čačku otvorio je proslavljeni trener Dušan Ivković koji je istakao da mu je posebno drago što se Čačak i Borac trude da ostanu košarkaški centri i taj put moraju da slede i ostali centri u Srbiji.

“Rado sam se odazvao da dođem na turnir, samim tim što je u pitanju humanitarni turnir. Moramo pomagati svako ko koliko može naročito u ova teška vremena. Borac i grad Čačak uspeli su da okupe šest izuzetno kvalitetnih timova  na čemu im čestitam. I Borcu i gradu Čačku želim da se vrate na one grane na kojim je Borac nekada bio, jer Srbija bez jakih centara u unutrašnjosti teško može ostvariti kontinunitet dobrih rezultata kakve sada imamo”, rekao je Ivković, i nastavio priču o Borcu i Čačaku, na njemu svojstven načinin, potencirajući važnost angažovanja svih košarkaških centara za razvoj srpske košarke.
“Ono što sam ja nekada mogao da uradim svojim angažovanjem, da ne bi postojala samo koncentracija talenata u Beogradu, insistirao sam na uvođenju juniorske lige, koja je u jednom momentu bila gledanija od seniorske lige. Druga stvar je zadržati mlade igrače u sredini njihovog boravka i stvaranje jedne jake lige. Jaku ligu ne čine samo asovi, već 100 do 150 igrača. Imamo ogroman odliv igrača koji igraju u jednom regionalnom okruženju za neka minimalna sredstva. Za jednu jaku ligu i stabilnost naše košarke potrebna je jaka liga i koncentracija dobrih igrača”, upozorio je naš nekadašnji selektor.

POD BORČEVIM OBRUČIMA ZA POMOĆ  OBOLELIM MALIŠANIMA

Takođe, Ivković se osvrnuo i na neke košarkaške  aktuelnosti. Pohvalio je uspeh i rezultat srpske reprezentacij, a zatim i rad Saveza uz nadu da će Dragan Đilas dobiti dostojnog naslednika koji će ići stazama uspeha. Bivši trener Efesa se osvrnuo i na sukob između FIBA i ULEB federacije i kazao da deblji kraj iz ove neugodne situacije izvlači košarka. Upozorio je Ivković da mnogi mladi igrači iz Srbije i Evrope rano odlaze u NBA, što je takođe problem koji se mora rešavati.

Drugog dana turnira u dvorani Borca sastaju se:

Nedelja, 18.09:
16:00, FMP - Mornar
18:00, Mega Leks - Igokea
20:00, Borac - OKK Beograd

(FOTO: Duško Radišić Lejča)

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

turnirMega LeksKK MornarKK Borac ČačakIgokeaFMPDušan Duda IvkovićČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara