"Nemanja Bjelica"
"Nemanja Bjelica"

Bjelica: Setite se samo 2009. godine i srebra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.13. | 08:16

"Te godine smo ostvarili odličan rezultat, iako smo imali dosta debitanata. Zatim se desilo ono što se desilo u Turskoj, kao i mali pad u Litvaniji. Imamo šanse. Ima dosta mladih igrača, debitanata. Možda ih ne znam lično, ali sami h sve pratio tokom sezone, jer sam gledao u Španiji mečeve naše lige. Svi su zaslužili poziv i talentovani su momci", rekao je 25-godišnji košarkaš

Nemanja BjelicaOkupljanje košarkaške reprezentacije Srbije u beogradskom hotelu Zira ostaće upamćeno po mnogo čemu. Odustajanju Micova, nepojavljivanju Mačvana (?!), ali i po dolasku velikog broja debitanata, koji će u Sloveniji pokušati da naprave uspeh sličan "prethodnoj generaciji", koja je 2009. godine osvojila srebrnu medalju u Poljskoj. Ipak, jedan od momaka koji se nalazi među onim retkim, iskusnim je i Nemanja Bjelica. Košarkaš Laboral Kuće sa samo 25 godina biće jedan od najvećih aduta selektora Dušana Ivkovića. U razgovoru za "Sport" Bjelica je rekao da mu "ne bi bio problem da preuzme ulogu vođe tima".
"Spreman sam, zašto da ne. Završio sam sezonu ranije, odmorio sam se. Imao sam problem sa upalom tetive. To je sada sanirano i spreman sam", rekao je Bjelica.

Jasno je da su problemi sa povredama "osakatili" reprezentaciju maksimalno i da će mnogi morati da "popunjavaju rupe" na deficitiranim mestima (posebno na mestu krilnog centra, gde su otkazali Veličković, Savanović i Erceg).
"Imamo veliki peh, jer su nam povređena tri igrača na toj poziciji. Sve su to igrači koji su bili nosioci igre. Ali, ne sme to da nas obeshrabri. Tu sam i spreman sam da igram ono što od mene traži selektor. I u Kahi je bilo sličnih situacija, kada sam igrao u postavi sa Noćionijem i SAn Emeteriom. Nije problem, igraću šta god je potrebno", poručuje Bjelica.

Izabrane vesti

Slična situacija u reprezentaciji bila je i 2009. godine.
"Te 2009. godine smo ostvarili odličan rezultat, iako smo imali dosta debitanata. Zatim se desilo ono što se desilo u Turskoj, kao i mali pad u Litvaniji. Imamo šanse. Ima dosta mladih igrača, debitanata. Možda ih ne znam lično, ali sami h sve pratio tokom sezone, jer sam gledao u Španiji mečeve naše lige. Svi su zaslužili poziv i talentovani su momci".

O šansama Srbije u Sloveniji još uvek je rano govoriti.
"Cilj nam je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Verovatno će biti najvažnija prva utakmica protiv Litvanije. Tako je bilo i 2009. godine kada smo pobedili Španiju. Iskreno, ne zna u kakvim će sastavima biti ostale ekipe. Ima dosta do početka takmičenja", podvukao je Bjelica.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Evrobasket 2013Nemanja Bjelicafudbalska reprezentacija SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara