""
""

Ameri sigurni da uzimaju zlato, ali ih potajno plaše Teo i Bogdan

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.09.14. | 09:24

"Srbija igra prelepu, fantastičnu košarku trenutno i zaista je predivno gledati ih na terenu", rekao je trener Majk Kžiževski

Za reprerezentaciju SAD-a, čini se, teže je bilo da se privikne na paklene vrućine u Španiji, nego da veže osam pobeda na Mundobasketu. Ameri su prilično lako počistili sve pred sobom na putu do finala, a koliko je ova tvrdnja tačna govori podatak da nijedna njihova utakmica nije bila ni blizu toga da bude neizvesna. Sve rivale mleli su sa minimum 20 razlike.

Izabrane vesti

Ipak, sada im predstoji borba za zlato. U petak popodne četa Majka Kžiževskog stigla je u Madrid, gde je odradila nekoliko lakših treninga, kako bi se privikla na uslove u španskoj prestonici i pripreme za susret sa Srbijom.

Listajući stranice američkih medija svi su, bez trunke sumnje, sigurni u to da će SAD lagano uzeti najsjajnije odličje. Ipak, postoji potajni strah od toga da Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović ne eksplodiraju. Ističu da bi Teo čak vrlo lako mogao da bude i startni plejmejker u NBA ligi posle partija koje je pružao i da će od njegove mogućnosti da prati ritam utakmice biti od ključne važnosti za Orlove. Osim toga, u prvi plan se stavljaju njegove majstorske igre protiv Brazila, odnosno Francuske, koje su našem timu donele prvu medalju na svetskim šampionatima od osamostaljenja. Što se mladog šutera tiče, Bogdana nazivaju mladom nadom i budućom zvezdom svetske košarke, čije su "prangije" umnogome doprinele da Srbija danas igra finale. Mediji ukazuju i na to da će upravo "gušenje" njihove igre Ameriku još brže odvesti do željenog zlata.
“Srbija je tim ogromnog samopouzdanja i sama činjenica da su došli do finala govori mnogo o njima. Imam osećaj da toliko pucaju od samopouzdanja da čak misle da će dobiti ovaj susret", pažljivo ističe Stef Kari, sjajni šuter Golden Stejta, a zatim se prisetio čuvene utakmice mlade reprezentacije iz 2007. godine i finala Svetskog prvenstva, igranog u Novom Sadu:
“Bilo je jako teško za nas da uzmemo to srebro, zato se nadam da ćemo danas biti tim koji će odneti zlato kući”.

Selektor SAD-a Majk Kžiževski imao je samo reči hvale na račun uspeha srpskog tima i njihove igre.
“Srbija igra prelepu, fantastičnu košarku trenutno i zaista je predivno gledati ih na terenu. Zato se iskreno nadam da tu lepotu neću videti večeras. Ipak, otkad su došli u Madrid igraju sve bolje, iz meča u meč”, poručio je popularni Kouč Kej.

Džejms Harden, apsolutno najpoznatiji bradonja u košarkaškom svetu posle Miroslava Raduljice (za nas je definitivno takav redosled), ističe da je zlato prioritet za ovu ekipu SAD.
“Ta medalja je sve za nas u ovom momentu. Iskreno, mi smo na ovaj turnir došli samo s jednim ciljem, a to je upravo zlato o kojem pričamo. Do sada smo odradili neverovatan posao i ostaje nam još jedna utakmica da završimo misiju koju smo započeli”, zaključuje Harden.

(FOTO: Fiba.com) 


tagovi

Džejms HardenMajk KžiževskiMundobasket2014Stef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara