Nikola Jokić i Janis Adetokunbo (Foto: Starsport)
Nikola Jokić i Janis Adetokunbo (Foto: Starsport)

Magija - Jokićev potez koji je zapalio Arenu i ostavio Janisa u neverici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 00:02

Iz okreta, sa jedne noge, preko Adetokunba, iz ugla, za tri poena

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket (100:94 posle produžetka). Pred krcatim tribinama Beogradske arena igrala se svemirska košarka, a kolovođa je po pravilu bio MVP NBA lige Nikola Jokić.

Srpski as je i uprkos silnim udvajanjima, često i pored trojice čuvara pronalazio put do koša rivala. Ipak, jedan Džokerov potez zasenio je sve ostale, iako je publika u Beogradu prisustvovala reviji majstorija na obe strane parketa.

Izabrane vesti

Slobodno se može reći da je Nikola izveo nemoguće i to u ključnim trenucima četvrte deonice. Našao se u uglu sa loptom u rukama, leđima okrenut košu. Janis Adetokunbo je davao sve od sebe da ga spreči da se ušunja pod obruč i dođe do lakih poena. Uspeo je u toj nameri, a onda je Somborac "izvukao zeca iz šešira".

Iz okreta, sa jedne noge, preko zvezde Milvoki Baksa, poslao je šut ka košu i to van linije 6,75. Ušla je kao kap.

Arena je eksplodirala, a video sa neverovatnim pogotkom centra Denvera i srpske reprezentacije postao je viralan na društvenim mrežama za tili čas. Odreagovao je i francuski as Nikola Batum kojeg je Jokićev potez ostavio u neverici.

"Kako je Jokić upravo pogodio šut kada je napravio korak unazad, okrenuo se, i sa jedne noge preko Janisa, iz ugla poslao loptu ka košu?", pita se košarkaš LA Klipersa.



tagovi

Nikola JokićJanis Adetokunbokošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara