Manos Papadopulos (©Printscreen via Eurohoops)
Manos Papadopulos (©Printscreen via Eurohoops)

Egzodus u Panatinaikosu: Zenit uzeo dugogodišnjeg generalnog menadžera

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.06.20. | 15:29

Odlazak iz Atine posle 29 godina

Pre samo nešto više od dve sedmice Dimitris Janakopulos zvanično je saopštio da se povlači sa mesta glavnog finansijera Panatinaikosa, a za njim nogu je povukao i dugogodišnji generalni menadžer i predsednik Manos Papadopulos!

Prema informacijama dobro obaveštenog grčkog portala Gazeta, Papadopulos odlazi iz Atine posle 29 godina rada i navodno je već dogovorio dvogodišnju saradnju sa Zenitom iz Sankt Peterburga! I to, navodno, za platu koju je nemoguće odbiti.

Izabrane vesti

Apsolutno niko u Atini nije mogao da pretpostavi da će se transformacija nekadašnjeg šampiona Evrope odvijati ovako brzo. Ipak, jedan od bliskih ljudi porodice Janakopulos bezmalo tri decenije dobio je priliku koju je oberučke iskoristio – pobegao je iz toksičnog okruženja rivalstva Panatinaikosa i Olimpijakosa, a zajedno sa Ćavijem Paskvalomsarađivali i u Atini – i jakim budžetom (navodno preko 30.000.000 evra) zahvaljujući kompaniji Gasprom u Zenitu imaće priliku da izgradi nešto novo i veliko. 

Sadašnjem generalnom menadžeru Zenita Aleksandru Čerkovniju ugovor ističe 30. juna, tako da je mesto svakako upražnjeno. Panatinaikosu ostaje da se po hitnom postupku pozabavi postavljanjem novog GM u narednom periodu, mada će pre svega biti potrebno naći novog finansijera...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Manos PapadopulosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara