(©MN press)
(©MN press)

Panatinaikos ostaje u Evroligi, ne može tek tako da se odrekne 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.06.20. | 16:31

Virtus i Partizan bez nade o igranju u Evroligi sledeće sezone

Uprkos svim žalbama, optužbama i pretnjama da će napustiti Evroligu, Panatinaikos to na kraju neće uraditi. Tačnije, niti sme, niti može.

Grčki mediji javljaju da je PAO povukao svoj zahtev za istupanjem iz Evrolige, pošto je on prethodno odbijen od strane 10 evroligaških klubova sa A licencom.

Izabrane vesti

Razlog je onaj najčešći kada dođe do ovakvih situacija u sportu. Novac. Da bi atinski velikan napustio elitno takmičenje, morao bi da plati finansijske penale u visini do 10.000.000 evra ostalim klubovima za šta nije mogao da dostavi garancije pa su oni glatko odbili zahtev. Pored pomenutih novčanih penala, PAO bi izlaskom iz takmičenja naneo Evroligi štetu od oko 10.000.000 evra izgubljenog profita u narednim godinama koju bi morao da kompenzuje. Računica je jasna. Panatinaikos nije mogao da plati ovu cenu.

Situacija se polako smiruje, nezadovoljstvo Panatinakosa se stišava i skoro je sigurno da ćemo atinski klub i naredne sezone gledati u Evroligi. Tako su ugašene nade klubove iz Evrokupa poput Virtusa i Partizana da bi specijalnom pozivinicom mogli da zauzmu upražnjene mesto u elitnom takmičenju naredne sezone.

A potvrđena je i jedna promena u Evrokupu za sledeću sezonu. Umesto nemačkog Frankfurta koji se povukao, igraće italijanski Trento. 


tagovi

KK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara