Marko Stamenić (Star sport)
Marko Stamenić (Star sport)

Zvezda prodala Stamenića u Englesku za 5.000.000 evra i procente

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 00:21

Igrač se prvo kolebao ali je onda prihvatio ponudu

Nakon Aleksandra Dragovića i Osmana Bukarija još jedan od nosilaca Zvezdine igre napušta Marakanu ovog leta.

Sportal javlja da je Zvezda prodala vezistu Marka Stamenića u engleski Koventri za 5.000.000 evra. Kako je potvrđeno Mozzart sportu, sprski klub će imati i 10 odsto od naredne prodaje Stamenića.

Izabrane vesti

Reprezentativac Novog Zelanda je letos došao na Marakanu iz Kopenhagena kao slobodan igrač, pošto je njegov besplatan transfer dogovoren još šest meseci ranije. Na početku je kod Baraka Bahara pružao sjajne partije i nagovestio da će biti jedan od nosilaca igre, ali je usledio pad u formi. Kod Vladana Milojevića na početku nije bio u prvom planu ali se vremenom opet izbrio za minutažu i mesto u startnoj postavi. Bio je starter u svim bitnijim mečevima u finipu sezone i jedan od boljih pojedinaca.

Iako je imao ugovor do 2027. godine i nije se mnogo pričalo o njegovom statusu, ponuda engleskog drugoligaša Koventrija je bila u rangu onih koje se ne odbijaju. Klub je brzo prihvatio ponudu Koventrija, igrač se kolebao i dvoumio, ali je u toku dana i on pristao na selidbu na Ostrvo.

Koventri je prethodnu sezonu u engleksom Čempionšipu završio na devetom mestu, a Stamenić će mu biti prvo letnje pojačanje. Novozelanđanin srpskog porekla ima 22 godine, u Evropu je stigao pre četiri godine kada je potpisao za Kopenhagen. Jednu sezonu je proveo na pozajmicu u Kogeu, a pre godinu i po dana je dogovorio dolazak u Crvenu zvezdu. Za crveno-bee je odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.


tagovi

Marko StamenićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara