Kalifa Kulibali (Foto: Reuters)
Kalifa Kulibali (Foto: Reuters)

Zvezda našla zamenu za Pavkova: Kulibali blizu Marakane

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 21:08

Iskusni napadač iz Malija trenutno bez kluba

Govorilo se prethodnih nedelja da će Crvena zvezda do kraja prelaznog roka pojačati napadačku liniju, a odlazak Milana Pavkova u Al Fejhu samo je intenzivirao potragu za špicem u Ljutice Bogdana i prema informacijama Arene Sport srpski šampion uskoro bi mogao da okonča potragu. Kako navodi pomenuti izvor, crveno-beli su blizu angažovanja Kalife Kulibalija.

Reč je o iskusnom napadaču iz Malija koji je trenutno bez kluba pošto se ovog leta rastao sa Nantom. Među Kanarincima je Kulibali i ostavio najveći trag, proveo je na Bužoaru pet godina, ali su na zapadu Francuske procenili da je došlo vreme za rastanak.

Izabrane vesti

Imao je 31-godišnji napadač prema navodima Fut Merkata ponudu iz Saudijske Arabije, ali ju je odbio jer veruje da još ima šta da pruži u Evropi u šta su se očigledno uverili i čelnici srpskog šampiona. Kulibali je ponikao u Realu iz Bamaka, klubu koji je prethodnih godina iznedrio nekoliko odličnih igrača poput Iva Bisume, Dijadijea Samasekua, Mohameda Kamare, Šeika Dukurea...

Potencijal 197 centimetara visokog Kalife prepoznao je Pari Sen Žermen i doveo ga pre 11 godina, ali se na Parku prinčeva zadržao samo tri godine. Usledio je transfer u Šarlrou, potom i u Gent, odakle je pre pet sezona stigao u Nant za 4.500.000 evra. Za francuski klub je odigrao 110 zvaničnih utakmica i postigao 26 golova uz šest asistencija, a konkretno prethodnu sezonu završio je sa pet pogodaka iako je bio u drugom planu i na terenu proveo tek 847 minuta.

Kulibali bi na stadionu Rajko Mitić zaoštrio konkurenciju u samom špicu napada koju već čine Aleksandar Pešić i Ohi Omoidžuanfo. Norvežanin je kod doskorašnjeg trenera crveno-belih Dejana Stankovića bio precrtan, čak i stavljen na transfer listu, ali je sportski sektor srpskog šampiona odbio ponudu Brendbija vrendu 1.000.000 evra. Na kraju bi Ohijev status mogao da se promeni dolaskom Miloša Milojevića na klupu Zvezde, mladi strateg je na današnjoj konferenciji istakao da računa na Norvežanina, što je i demonstrirao time što ga je uvrstio u startnu postavu za meč sa Javorom, a ovaj mu se odmah odužio golom, prvim od sredine maja i utakmice sa Napretkom u Kruševcu.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Crvena zvezdaKalifa Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara