Igrači Crvene zvezde (Foto: Starsport)
Igrači Crvene zvezde (Foto: Starsport)

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda imala sreće! Posle Kazahstana ide u Moldaviju ili Jermeniju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 12:10

Prvi meč na Marakani

Ukoliko opravda ulogu favorita i eliminiše kazahstanski Kairat Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz duela Alaškert (Jermenija) - Šerif (Moldavija), odlučeno je žrebom u Nionu. Reklo bi se da je srpski šampion odlično prošao, obzirom da je izbegao minu u vidu prvaka Mađarske Ferencvaroša. Prvi meč bi trebalo da se igra na Marakani.

Moldavski Šerif imaće ulogu blagog favorita u dvomeču protiv najboljeg tima Jermenije. Nekadašnji rival Partizana, ekipa koja ima više od 20 stranaca, odlično je otvorila ovogodišnju evropsku epizodu. Šerif je u dvomeču prvog kola bio više nego ubedljiv protiv albanske Teute. Prošao je dalje posle dve pobede, ukupnim rezultatatom 5:0. Sa druge strane Alaškert se mučio u prvom kolu. Slabašni velški Konahs Ki bio je ozbiljan rival jermenskom prvaku. Posle remija na Ostrvu (2:2), nije bilo golova u revanšu u Jerevanu. Alaškert je slavio posle produžetaka, pogotkom Bezekurta u 112. minutu.

Izabrane vesti

Šerif iz Tiraspolja je apsolutni vladar moldavskog fudbala. U poslednjih sedam sezona osvojili su čak šest titula. Prošle godine su elimnisani iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Karabaga (1:2). Veliko razočaranje doživeli su u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kada ih je eliminisao irski Dandalk.

Šampion Jermenije Alaškert je prethodne sezone odigrao samo jedan meč na međunarodnoj sceni. U kvalifikacijama za Ligu Evrope bili su slabiji od Renove (0:1). Zanimljivo je da za Alaškert od ove sezone igra nekadašnji napadač Partizana Beko Fofana.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se 3. ili 4. avgusta. Revanši su sedam dana kasnije.



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara