Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Žoze Murinjo kao obećanje predsedničkog kandidata u Fenerbahčeu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 21:36

Aziz Jildrim želi ponovo u fotelju Fenerbahčea i tvrdi da bi njegov izbor značio i dolazak portugalskog stručnjaka

Kako stvari stoje na dva kola pre kraja turskog prvenstva, Fenerbahče će upisati i desetu godinu od poslednje titule u Superligi. Imali su žuto-plavi velika očekivanja, Dušan Tadić i Edin Džeko sjajno su vukli ekipu na početku sezone, ali je u finišu ponestalo snage. Dva remija u prethodnih mesec dana verovatno će preskupo koštati istanbulskog velikana. Bez obzira na to što narednog vikenda igra protiv velikog gradskog rivala i branioca titule Galatasaraja, teško je poverovati da Fener u poslednja dva kola može da stigne Galatinih šest bovoda prednosti. Čak i da pobedi u međusobnom duelu narednog vikenda, Fenerbahče će morati da se uzda u čudo Konje, koja bi u poslednje kolo mogla da uđe bezbrižna po pitanju opstanka u ligi.

Nova sušna godina izazvaće pojačaće nezadovoljstvo među armijom navijača, a bivši predsednik kluba Aziz Jildrim smislio je način kako da smiri situaciju. Tako što je pozvao navijače Fenerbahčea da ga podrže u nameri da se ponovo kandiduje za predsednika i u slučaju da dobije izbore obećao im Žozea Murinja na klupi!

Izabrane vesti

Navodno je Jildrim, koji je rukovodio Fenerbahčeom od 1998. do 2018. godine, već sve dogovorio sa slavnim Portugalcem i ima njegovu reč da će doći u Istanbul ako dođe do promene na klupskom vrhu.

"Fenerbahče više nema luksuz da kaže 'to je naše dete' i pruža šansu takvima. Fenerbahče mora da se bori za velika trenerska imena i kvalitetne igrače. Ova borba mora biti u Turskoj, ali i van nje. Fenerbahče mora biti šampion u Turskoj, a u inostranstvu da igra makar finale. Pričao sam licem u lice sa Murinjom i rekam sam mu da je potreban Fenerbahčeu. Pregovori mojih prijatelja sa njegovim menadžerima se nastavljaju. Ako pobedimo, postaviću Murinja za trenera Fenerbahčea. Ne želimo više da nam deca budu tužna, moramo da izvedemo veliku operaciju da bismo ih ponovo učinili srećnim i zadovoljnim. Dovodićemo i igrače u skladu sa željama naših navijača. Žoze Murinjo je važan trener i mnogo će doprineti Fenerbahčeu", izjavio je Jildrim.

Protivkandidat bivšem predsedniku kluba biće aktuelni prvi rukovodilac Fenerbahčea i čovek koji je 2018. preuzeo kormilo od Aziza Jildrima - Ali Koč.

Zanimljivo je da se tokom ponedeljka pojavila i vest da je kandidat aktuelnog rukovodstva za mesto trenera Vladimir Ivić. Iz Rusije je stigla informacija da je srpski strateg već pregovarao sa sportskim direktorom Mariom Brankom i da bi konačna odluka trebalo da bude poznata do početka juna.


tagovi

Žoze MurinjoFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara