Aleksandar Vuković (©YouTube)
Aleksandar Vuković (©YouTube)

Vuković blago uvređen: Najbolji klubovi ne igraju ponedeljkom

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 11:54

Zanimljiva izjava trenera Pjasta iz Glivica pred susret sa GKS Katovicama (ponedeljak, 19) u 4. kolu Ekstraklase

Srpski trener Aleksandar Vuković mogao bi ovog ponedeljka sa svojim Pjastom iz Glivica da izbije na vrh tabele Ekstraklase. Ukoliko od 19 časova opravda ulogu favorita pred svojim navijačima i savlada GKS Katovice u 4. kolu poljskog prvenstva preskočiće na vrhu lidera Jagjeloniju, potencijalnog protivnika Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, doduše uz činjenicu da će Pjast imati jedan odigran meč više.

Vukovićevi izabranici su na premijeri odigrali 1:1 sa Krakovijom u Krakovu, posle čega su zabeležili dva vezana trijumfa, nad Šlonskom kod kuće (2:0) i Legijom u Varšavi (2:1). Prošle sezone je Pjast bio tek 10. u prvenstvu sa 20 bodova manje od šampiona Jagjelonije, ali sudeći po početku šampionata deluje da će sada imati znatno bolju sezonu.

Izabrane vesti

Uostalom, savladani su timovi koji su proletos prvenstvo okončali na drugom i trećem mestu i koji predstavljaju Poljsku na međunarodnoj sceni. Rezultati rođenog Banjalučanina su za svaku pohvalu.

Zato, donekle je razumljivo Vukovićevo izlaganje na konferenciji za medije pred susret sa Katovicama. Prebacio je 44-godišnji strateg čelnicima Ekstraklase kako su prikazali veliko nepoštovanje prema njegovoj ekipi činjenicom da su odredili da se ovaj meč igra u ponedeljak.


19.00: (1,62) Pjast Gljivice (3,60) GKS Katovice (6,25)


Naravno, niko ne voli da igra prvenstvene mečeve ponedeljkom, jer to automatski znači da će biti manje ljudi na tribinama, ali i uz televizijske ekrane.

Ponekad može da pomogne, ako imate jednog ili dva povređena igrača kojima treba malo više vremena da se oporave. Međutim, svi znamo da najbolji klubovi ne igraju ponedeljkom i to nije baš najatraktivniji datum. Mi smo u očima Ekstraklase ekipa koja zaslužuje utakmice ponedeljkom, ali to nam je samo svima dodatna motivacija. Želimo da promenimo percepciju o nama“, kazao je Vuković.

GKS Katovice su novi prvoligaš, prošle sezone su bile druge na tabeli u drugom rangu. U Ekstraklasi zeleno-žuti imaju dva poraza kod kuće, od Radomijaka (1:2) i Rakova (0:1), te jedan trijumf u gostima, nad Stalom (1:0).

Poslednji put su se Pjast i Katovice sreli još u maju 2012. godine, kada je bilo 3:0 za tim iz Gljivica.

POLJSKA 1 – 4. KOLO

Petak

Radomijak – Gornik Žabže 1:2 (0:0)

/Leandro 58 – Zahović 73, Vojtušek 81/

Rakov – Leh 0:0

Subota

Korona – Krakovija 0:2 (0:1)

/Gica 37, Van Buren 59/

Pogon – Stal 1:0 (0:0)

/Gorgon 84/

Nedelja

Lehija Gdanjsk – Zaglebje 1:1 (0:0)

/Bobček 48 – Šejk 76/

Pušča – Legija 2:2 (2:2)

/Krakijun 17pen, Blagaik 41 – Morišita 14, Kramer 22/

Viđev Lođ – Šljonsk 0:0

Ponedeljak

19.00: (1,62) Pjast Gljivice (3,60) GKS Katovice (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Poljska 1EkstraklasaPjast GljiviceGKS KatoviceAleksandar Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara