Vrtić koji živi fudbal uništio Real u El Klasiku bez predaha! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.10.24. | 22:51

Barselona sravnila Santijago Bernabeuu do temelja - 4:0

Veliki El Klasiko pokazao je vrhunski fudbal dostigao vrhunac kada je u pitanju brzina igre i da u njemu možete ravnopravno da se nadmećete samo ako ste u stanju da izdržite paklen ritam. Real Madrid i Barselona su odgrali derbi bez trunke predaha, u kom je bez snage fizički jedan od najdominantnijih timova današnjice. To je iskoristio najtalentovaniji fudbalski vrtić na planeti, predvođen iskusnim vaspitačem Robertom Levandovskim, i naneo mu težak poraz na Santijago Bernabeuu - 4:0 (0:0).

Barselona je sva četiri gola postigla u drugom poluvremenu, a brodolom Kraljevskog kluba najavio je jedan od najboljih napadača 21. veka Robert Levandovski. Fantastični Poljak u prvom poluvremenu nije imao kontakt s loptom, ali je na početku drugog poluvremena u razmaku od samo dva minuta dva puta tresao mrežu Kraljevskog kluba. Proputio je Levandovski još dve situacije da nokautira indisponirani sastav Karla Ančelotija, ali nisu Lamin Jamal i Rafinja, koji su u pobedu svoje ekipe učinili spektakularnom.

Izabrane vesti

Debitantski El Klasiko će progoniti Kilijana Embapea, koji je čak sedam puta bio u ofsajd zamci, od čega šest u prvih pola sata utakmice. Dva puta je uspeo da zatrese mrežu Injakija Penje, ali se ti golovi nisu važili jer je ostao upecan u ofajd zamku Barsine poslednje linje.

Hansi Flik je najbolja stvar koja se dogodila Barseloni ovog leta. Skeptični su bili u ktalonskom gigantu da li je Nemac pravo rešenje, jer nije bio prepoznatljiv kao neko ko pruža šansu mladim igračima. Ipak, nekadašnji strateg Bajerna je sve to demantovao. U startnih 11 na El Klasiku izveo je šestoricu igrača mlađih od 22 godine i očitao lekciju velikom protivniku. Lamin Jamal je sa 17 godina i 106 dana postao najmlađi strelac u istoriji španske fudbalske svetkovine, i to zahvaljujući neverovatnom Rafinji, koji je upravo kod Flika postao lider ovog tima. Neverovatni Brazilac u ovom trenutku ima učinak od 10 golova i osam asistencija na 14 mečeva ove sezone.

Flik večeras nije dozvolio da mu ekipa odustane od principa igre. Barsina poslenja linija kontastno je bila 40 metara od svog gola, što je predstavljalo ogroman rizik u nadmetanju sa tako brzim napadom kakav je Realov. Ipak, to se ispsotavilo kao najbolji mogući mamac za Kraljevski klub, koji je nakon serije ofsajda krenuo još odlučnije u nastavak meča. Ipak, to je učinila i Barselona, koja je uspela da napravi ozbiljan pritisak na protivničkoj polovini i golovima Levandovskog dođe do kapitalne prednosti.

Ispostavilo se da je Barselona prevagu napravila čistim talentom i činjenicom da u sopstvenim redovima ima veliki broj igrača koji su u stanju da provuku loptu između protivničkih linija, a da upravo to najviše fali ovom sastavu Karla Ančelotija, koji ne uspeva da se navikne na život bez Tonija Krosa i Luke Modrića. Koliko je to evidentno pokazao je upravo pas Marka Kasada, koji je u 54. minutu pronašao put do Levandovskog, a ovaj sa ivice kaznenog prostora matirao Penju.

Ančeloti je Modrića na teren uveo tek u 63. minutu, ali je već bilo prekasno. Real je pomerio svoje linije napred, što je omogućilo Rafinji i Jamalu da beže iza leđa svojim čuvarima i nanesu identičan poraz kao u martu 2022. godine, kada je blistao Pjer Emerik Obamejan. Barselona večeras nije samo slavila u El Klasiku, već je pokazala da je ove sezone sposobna i spremna da uništi svakog protivnika koji joj se nađe na putu i pojuri svaki trofej u kom se takmiči. Kada je u pitanju povratak šampionske titule, tu je veliki korak već napravljen, pošto Flikov tim već ima šest bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala i postao je vrlo svestan svoje neprocenjive moći.



LA LIGA, 11. KOLO

REAL MADRID - BARSELONA 0:4 (0:0)

/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 85/

Madrid

Stadion: Santijago Bernabeu

Sudija: Hose Marija Sančes Martines

Žuti kartoni: Vinisijus, Militao (Real Madrid), Kunde, Martines, Penja, Gavi (Barselona)

REAL MADRID (4-3-1-2): Lunin – Vaskes, Militao, Ridiger, Mendi (od 84. F. Garsija) – Čuameni (od 64. Modrić), Kamavinga (od 77. Dijas), Valverde – Belingem – Embape, Vinisijus

BARSELONA (4-2-3-1): Penja – Kunde, Kubarsi, Martines, Balde – Kasado (od 65. Olmo), Fermin (od 46. De Jong) – Jamal, Pedri (od 87. Gavi), Rafinja - Levandovski


PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Espanjol - Sevilja 0:2

/Lukebakio 20, 45/

Subota

Valjadolid - Viljareal 1:2 (0:1)

/Sila 60 pen - Bari 29, Perez 84/

Rajo Valjekano – Alaves 1:0 (0:0)

/Sivera 80ag/

Las Palmas – Đirona 1:0 (1:0)

/Munjoz 42/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:0)

/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 85/

Nedelja

14.00: (3,20) Leganes (3,10) Selta (2,40)

16.15: (2,25) Hetafe (2,95) Valensija (3,70)

18.30: (3,30) Betis (3,25) Atletiko Madrid (2,40)

21.00: (1,80) Sosijedad (3,50) Osasuna (4,70)

Ponedeljak

21.00: (3,00) Majorka (3,15) Atletik Bilbao (2,65)

***kvote su podložne promenama





Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara