Vladan Lukić: Boris Tadić me pitao da li sam lud što preuzimam Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 09:48

„Došao sam na funkciju kada to niko drugi nije hteo“, poručio bivši napadač u velikom intervjuu za Informer

Crvena zvezda je bila u finansijskom ropcu, omladinska škola devastirana, titula i trofeja nije bilo, igrači su bežali na aerodrom zbog besparice... Tog leta 2009. godine perspektiva Crvene zvezde je bila sumorna. Mnogi su predviđali krah beogradskog giganta, posle neuspešne vladavine Toplice Spasojevića.

Nije bilo hrabrih na vidiku, ali je vođen isključivo emocijama u ring sa brojnim problemima ušao nekadašnji napadač i veliki ljubimac navijača Vladan Lukić. Nije ni njegova epizoda donela veliki rezultatski pomak, osvojen je tek jedan kup trofej bez učinka u Evropi. Ali i danas mnogi smatraju da su Vladanu Lukiću nedostajali bolji saradnici da napravi bolji rezultati.

Izabrane vesti

Iako o svom predsednikovanju na Marakani ne želi previše da priča, Lukić se u velikom intervju za Informer prisetio tog perioda. Tačnije, istakao da ne bi menjao karijeru i uradio nešto drugačije.

„Onda ne bi bio Vladan Lukić. Na sve stvari koje sam radio gledam sa ponosom. Da li je karijera mogla da bude bolja? Jeste, mogla je. Ali bila je, dogodila se. Imam 12 titula sa Crvenom zvezdom kao igrač i funkcioner. Kao funkcioner, osvojio sam neke trofeje, koji su za to vreme i u tim okolnostima bili zaista realni. To je moja sudbina, moj put, moje odluke, moji rezultati, moja odgovornost. Mogle su neke odluke u poslovnom smislu da budu bolje, ali često su okolnosti uticale“, rekao je za Informer Vladan Lukić.

Crvena zvezda je u tom trenutku bila sušta suprotnost današnjem klubu. Nije imala podršku viših instanci. Nije igrala Evropu, nije imala jak igrački kadar. Lukić se oslanjao isključivo na emociju navijača, i animiranje javnosti dovođenjem legendi kluba na mesto trenera. Istina, nepravedno je smenjen Vladimir Petrović Pižon. Kasnije je poverenje dato Robertu Prosinečkom.

„Preuzeo sam, recimo, vođenje Zvezde u situaciji kada je klub ekonomski, društveno i politički bio tu gde je bio. I bio sam svestan u šta ulazim. Sad da pričam: „Ej, nisam znao“... Jesam, ali to je to. Došao sam na funkciju kada niko to drugi nije hteo, ali nisam bežao od izazova. To je moja osobina u životu. Predsednik države (Boris Tadić prim.aut) zbog toga me pitao jesam li lud ili hrabar što preuzimam toliku odgovornost? Ne znam. Vreme će dati sud o dešavanjima“, dodao je Vladan Lukić.

On je u velikom intervjuu za Informer govorio o nesvakidašnjoj odluci da tokom NATO agresije 1999. godine raskine ugovor sa Mecom i dođe da brani otadžbinu. Imao je tada sve. Odličan ugovor, status u Francuskoj...

„Za mene su pričali da sam budala, za neke sam bio lud što sam se vratio. Raznih komentara je bilo. Da su me Francuzi oterali. Govorili su: „Nije se on vratio, nego su ga oterali“.


tagovi

Boris TadićVladan Lukić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara