Dušan Vlahović i Federiko Kjeza (©Reuters)
Dušan Vlahović i Federiko Kjeza (©Reuters)

Verujte Vlahoviću, gladan je, proradiće

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 16:54

“Potrebno mu je poverenje svih, on i Federiko Kjeza su budućnost Juventusa”, uvereva Đuzepe Jakini

Od sredine septembra nije dao gol za Juventus, još od marta za reprezentaciju kada je dva puta pronašao put do mreže Crne Gore u Podgorici i utabao put do pobede. Muči se Dušan Vlahović, nazali se u golgeterskoj krizi.

Nije na nivou iz Fjorentine ili iz prvih meseci u Torinu, kada mu je bilo potrebno tek 13 minuta da postigne prvenac i kada je u proseku na svakoj drugoj utakmici u Seriji A pogađao metu. Imao je probleme sa leđima i preponama od početka sezone, prethodne duži period posle Mundijala bio van terena, i sve to, kao i celokupna situacija sa finansijskom krizom u koju je zapala Stara dana, odražava se na učinak srpskog napadača.

Izabrane vesti

Ipak, nije ni prva, a ni poslednji centarfor kome ne ide i kome je potrebna podrška ljudi iz sredine u kojoj se nalazi kako bi prevazišao probleme. Đuzepe Jakini je trenirao Dušana Vlahovića u Firenci, tada je delovao nezaustavljivo. Italijanski trener tvrdi da je sve do poverenja. Srbin ga ne oseća u Juventusu i to je razlog zašto nije na pređašnjem nivou.

“Dušana sam trenirao dok je bio veoma mlad. Momak je mnogo radio, veliki je profesionalac i ima neverovatnu želju za uspehom. Često je ostajao posle treninga kako bi poboljšao određene aspekte. Dok sam mu bio trener, upisao je 22 gola na 28 utakmica, ali izveo je tek nekoliko penala, jer je tu bitku dobio Pulgar”, prisetio se Đuzepe Jakini dana kada je trenirao Dušana Vlahovića.

Izgubio je mesto startera u torinskom klubu, Masimilijano Alegri sve češće Federika Kjezu uparuje sa Mojze Kenom.

“Ima ogroman prostor za napredak, ali kao kod svakog napadača dođe do negativnog momenta. Proradiće. Treba imati na umu da je prošle godine imao zdravstvenih problema i to je svakako uticalo na njegov golgeterski učinak”. 

Ubeđen je Đuzepe Jakini da Juventus treba da gradi budućnost na Dušanu Vlahoviću i Federiku Kjezi. I da im više veruje.  

“Vlahović dobro napada dubini, snalažljiv je u kaznenom prostoru. Sve to pokazivao je i sa 18 godina. Kao i svakom igraču, i njemu je potrebno poverenje svih u sredini u kojoj se nalazi: saigrača, trenera, čitavog kluba. Nešto slično je i ja Kjezom, takođe je davao dvocifren broj golova, poverenje je i njemu potrebno. Dušan i Federiko su budućnost Juventusa”, poručio je Đuzepe Jakini i podvukao:  

“Verujte Vlahoviću, momak je gladan”.



tagovi

JuventusDušan VlahovićĐuzepe Jakini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara