Darvin Nunjez i Džonatan Dejvid (©AFP)
Darvin Nunjez i Džonatan Dejvid (©AFP)

Urugvajci majstori za bronzu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 23:05

Kopa Amerika: Južnoamerička selekcija igra 15. put za treće mesto, ovog puta u Šarlotu protiv Kanade (02.00). Ko je bolji napadač – Darvin Nunjez ili Džonatan Dejvid?

Za razliku od Evropskog prvenstva gde nema meča za treće mesto, na Kopa Amerika igraće se za bronzu. Emotivno ispražnjeni posle poraza u polufinalu Kopa Amerike, ali sa motivom da se nađu na podijumu, Kanada i Urugvaj suočiće se noćas (02.00) u Šarlotu, u predigri velikog finala dan kasnije, kada Kolumbijci izazivaju branioca titule i šampiona sveta Argentince.

Severnoameričku selekciju je borbe za trofej koštala Argentina, koja ju je jedina i porazila na čitavom turniru, savladavši je prvo na startu grupne faze, potom i u polufinalu. Pa iako je u premijernom pojavljivanju na Kopa Amerika svakako premašila očekivanja samim plasmanom među četiri najbolje reprezentacije, selekcija Džesija Marša želeće da se nađe na podijumu.

Izabrane vesti

Ipak, put do istog neće biti lak, jer Urugvaj je kroz istoriju reprezentacija sa najviše pobeda u mečevima za treće mesto. Otkako je Kopa Amerike, Nebeskoplavi su ih odigrali 14 i dobili osam, mada su poslednji put u borbi za bronzanu medalju bili još 2007. godine i tada izgubili, zanimljivo, od još jedne severnoameričke reprezentacije – Meksika (3:1).

02.00: (5,80) Kanada (3,90) Urugvaj (1,60)

Četiri godine kasnije Urusi su postali prvaci kontinenta, međutim, od tada nemaju previše uspeha. Tri četvrtfinala i jedno ispadanje već u grupnoj fazi njihov je učinak u poslednjih devet godina te meč u Šarlotu predstavlja priliku za izabranike Marsela Bijelse da naciji konačno donesu malo radosti.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU URUGVAJA PROTIV KANADE.

Put do polufinala, u kojem je poražen minimalnim rezultatom od Kolumbije, Urugvaj je gradio na čvrstoj odbrani, primivši do tada samo jedan gol (od Paname) za 360 minuta, računajući i meč sa Brazilom u četvrtfinalu što je jedan od razloga zbog kojih u utakmicu sa Kanadom ulazi kao izraziti favorit.

„Ludak“ Bijelsa pravi novi Urugvaj, selekcija koja bi vrhunac trebalo da ima na Mundijalu 2026. godine. Zbog crvenog kartona protiv Kolumbije u polufinalu neće igrati Varela, fudbaler Flamenga. Darvin Nunjez se „proslavio“ zbog tuče sa navijačima Kolumbije pre četiri dana u polufinalu Kopa Amerike. Napdač Liverpula ima prednost u odnosu na veterana Luisa Suareza.

Kanađane će u napadu da predvodi igrač Lila Džonatan Djevid. Nije se proslavio robusni napadača na ovom šampionatu, samo jedan gol na kontu.

Ove dve selekcije su igrale pred dve godine prijateljski meč kada je Urugvaj slavio sa 2:0 u Bratislavi golovima De la Kruza i Nunjeza.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA (SAD)

ZA 3. MESTO

Nedelja

02.00: (5,80) Kanada (3,90) Urugvaj (1,60)

FINALE

Ponedeljak

02.00: (2,20) Argentina (2,85) Kolumbija (4,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa Amerika 2024Kopa AmerikaJužna AmerikaReprezentacija Kanadereprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara