Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Upaljen alarm na Bombonjeri, Rikelme lupio šakom o sto

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.07.24. | 23:05

Boka Juniors nikako da veže nekoliko dobrih rezultata. Imperativ pobede noćas (01.30) pred svojim navijačima protiv gradskog rivala Banfilda

Posle remija bez golova na gostovanju protiv Instituta u prethodnom kolu argentinske Profesionalne lige, Boka Juniors će pokušati da se konačno rezultatski uzdigne protiv Banfilda pred svojom publikom na Bombonjeri. Kaku su popularni Đenovljani imali obeveze u baražu Kopa Sudamerikane dok se tokom te nedelje igralo sedmo kolo Profesionalne lige, oni će noćas (01.30) odigrati zaostalu meč protiv El Taladra.

U potrazi za povratkom na pobednički kolosek i podizanje nivoa igre, Dijego Martinez će posegnuti za krucijalnim promenama u odnosu na tim koji je prethodnog vikenda izašao na teren stadiona Monumental de Alta u Kordoba. Štaviše, i sam Huan Roman Rikelme, predsednik kluba, okupio je igrače i odlučno udario šakom o sto, sa izričitom naredbom da od sada moraju da počnu da pobeđuju.

Izabrane vesti

Iako još uvek ne može da računa na prisustvo fudbalera koji u Parizu na Olimpijskim igrama predstavljaju tim Argentine, kao što su čuvar mreže Mateo Brej, defanzivac Mateo Medina i vezisti Kevin Zenon i Ignasio Eki Fernandez, trener će imati na raspolaganju Agustina Marteđanija, novog igrača među redovima plavo-žutih. Takođe, među ostalim novostima, javlja se povratak Luisa Advinkule posle sumnje u njegove sposobnosti po završetku utakmice u Kordobi i Ezekiel Zebalos koji ima velike šanse da utakmicu krene kao starter po prvi put otkako se vratio na teren posle oporavka od povrede.

01.30: (1,93) Boka Juniors (3,35) Banfild (4,30)

Prva velika promena biće u taktičkom okviru, jer će Boka sa svojih dosadadašnjeg sistema 4-4-2 preći na 4-3-3. Trenutni ciklus trenera okarakterisao je formaciju sa dva centralna vezna i dvojicom krilnih igrača. Ovog puta igraće sa tri vezna, posebno specijalizovana za centralnu red, i trojicom napadača. Iako će odbrana biti ista kao ona protiv Instituta, koju čine Luis Advinkula, Gari Medel, Markos Roho i Lautaro Blanko, vezni red će imati iznenađujuće izmene.

Agustin Marteđani, potpuno novo pojačanje iz San Lorenca za 2,6 miliona dolara, pratiće Giljerma Pola Fernandeza i Tomasa Belmontea, koji je nedavno stigao iz meksičke Nekakse. Vezista sa prošlošću u Salernitani u Italiji bio je na lekarskom pregledu u ponedeljak popodne, a u utorak je odradio i drugi trening sa grupom, pa zvuči čudno da tek noćas debituje za Boku. Mladi Hulijan Sebalos, koji je bio u obe formacije koje je koristio Dijego Martinez u baražu Sudamerikane, napustiće svoje mesto u startnih jedanaest.

U ofanzivi će se kao novina pojaviti Ezekijel Zebaljos, koji je sa klupe dodavao minute, ali nikada kao starter. El Čanguito je nedavno preboleo rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta i spoljašnjeg meniskusa u desnom kolenu, zadobio u oktobru prošle godine protiv Belgrana u Kordobi. Kao i obično, spisak startera u napadu upotpuniće Edinson Kavani i Migel Merentijel, udarni urugvajski dvojac. Još uvek ne mogu da računaju na Lukasa Blondela, koji je povređen i ostaje van terena do daljnjeg.

Činjenica je da je Boka Juniors daleko od svoje najbolje forme u tekućoj sezoni. Međutim, oni imaju tehnički kvalifikovaniji tim od gostuju iz Južne zone Buienos Ajresa. Uprkos tome što se može pohvaliti nizom bez poraza od šest uzastopnih utakmica ove sezone, Boka je remizirala u čak četiri od njih. Kao rezultat dobro razvijene odbrane koja protivniku ne ostavlja mnogo prostora, Boka je primila samo tri gola u ovom nizu. Uprkos tome, i dalje je daleko od željene kampanje u Profesionalnoj ligi.

22.30: (2,05) Union Santa Fe (2,90) Rosario (4,10)

Đenovljani se nalaze u donjoj polovini tabele sa samo devet osvojenih bodova, što je rezultat putanje od dve pobede, tri remija i dva poraza, što je trenutno dovoljno za tek 19. mesto. Klub je bar ostao konkurentan u sporovima za titulu Kupa Argentine i Kopa Sudamerikane, gde će se uskoro takmičiti u osmini finala oba takmičenja. Navijači veruju u vatrenu moć svog tima i to da će ostvariti dobar rezultat u noćašnjem okršaju u potrazi za tri dragocena boda za svoju kampanju, kojim bi trebalo da postigne pozitivan rezultat i udalji ih od poslednjih mesta na tabeli.

A na strani gostiju je ekipa Banfilda, koja zauzvrat nije pobedila tri uzastopna kola ove sezone i dolazi u opadajućoj formi za ovaj okršaj, smatrajući se velikim autsajderom. U prošlom kolu, tim urugvajskog stručnjaka Gustava Munuaje imao prednost igranja pred svojim navijačima protiv Taljeresa iz Kordobe i ostvario tek nerešen rezultat od 1:1 koji je usledio nakon identičnog remija protiv Atletiko Tukumana, takođe kod kuće.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u svim takmičenjima zabeležili su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši Independiente Rivadaviju i Njuels Old Bojse, remizirajući sa Taljeresom iz Kordobe i Atletiko Tukumanom, pored poraza od Indipendenta. Kao gost, Banfild je zabeležio učinak od od četiri pobede, dva remija i četiri poraza u poslednjih 10 mečeva. Klub se trenutno nalazi na 24. poziciji na tabeli nacionalne elitne lige sa samo šest bodova.

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

ARGENTINA 1 – ODLOŽENI MEČEVI 7. KOLA

Sreda

22.30: (2,05) Union Santa Fe (2,90) Rosario (4,10)

Četvrtak

01.30: (1,93) Boka Juniors (3,35) Banfild (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara