Estersund (©Reuters)
Estersund (©Reuters)

Tužna Estersundova sudbina – pre tri godine zimovao u Evropi, sad ispao u drugu ligu

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.10.21. | 17:33

Kao poslednji, četiri kola pre kraja

Te evropske sezone 2017/18 švedski Estersund je bio hit kontinenta. Mali klub iz Skandinavije je delio lekcije u Ligi Evrope.

Na svom terenu tukao je Galatasaraj, PAOK, Hertu, Zorju Lugansk i u prvom nastupu u Evropi u klupskoj istoriji izborio je – proleće. Prošao je u eliminacionu rundu, a tamo je pao u dvoboju sa Arsenalom, iako je čak tukao Tobdžije usred Londona (2:1, 0:3).

Izabrane vesti

Ali, kao u onoj izreci, ta Evropa je bila Estersundov vrh planine, sa kojeg je mogao samo – dole. A, na dno je sleteo danas. Porazom od Varbergsa (3:0), crveno-crni su i matematički ostali bez šansi da izbore opstanak u prvoj ligi Švedske.

Četiri kola pre kraja prvenstva Estersund je postao siguran putnik u niži rang, što je nešto što navijači nisu mogli ni da zamisle pre tri godine, dok je njihov tim udarao packe neuporedivo moćnijim alama sa svih strana kontinenta.

Pad nije bio momentalan, već baš kotrljanje niz planinu. Već 2019. Orlovi iz Estersunda su završili ligu kao 12. na tabeli, godinu kasnije su bili 13. a danas su čvrsto na poslednjem, 16. mestu. I spasa im nema.



tagovi

EstersundŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara