"I Hondurašanke obožavaju fudbal"
"I Hondurašanke obožavaju fudbal"

Sve je otišlo u Honduras

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.17. | 10:19

Na redu je šesto kolo Aperture i to bez šampiona Olimpije koja ima važnije obaveze u polufinalu KONKAKAF lige

I Hondurašanke obožavaju fudbalStišnjen između Gvatemale, El Salvadora i Nikaragve u Centralnoj Americi se nalazi Honduras.

Nemirna republika i dalje važi za jedno od najopasnijih država sa najvećim brojem ubistava u odnosu na broj stanovnika na svetu! Kao i u većini zemalja iz tog dela sveta, fudbal je religija. Šta više, Maje su upravo na tim prostorima igrale svoju, staru verziju fudbala i košarke koja se zvala pok-ta-pok.  Zato je ovdašnji narod široko raširenih ruku prihvatio "bubamaru".

Izabrane vesti

Prva liga Hondurasa zove se Liga nasional. Najpopularniji tim je Olimpija, koja je trenutno treća pošto se koncentrisala na veliki izazov koji je pred njom- polufinale KONKAKAF Lige protiv Plaze Amador iz Paname. Upravo zato je meč tima iz prestonice, Tegusigalpea sa Platenseom odložen.

I pored toga što ne igra najpopularniji klub Hondurasa, koji je ujedno i aktuelni šampion Klausure, ovo kolo će biti prilično interesantno, posebno za sportsko klađenje. Nova, šesta runda Aperture počinje večeras susretom Real Sosijedada i UPNFM-a u kojem je prvoimenovana ekipa slab favorit i to samo zato što je domaćin.

U noći između srede i četvrtka nastavljaju se mečevi u okviru tekućeg kola, a vodeći klub šampionata, Real Espanja dočekuje Hutikalpu koju je pobedio na poslednja dva obračuna i to bez primljenog gola. Nakon njih poslednjeplasirani Honduras Progresu ugoščuje popularni Maraton, koji ne igra na svom nivou u poslednje vreme. Ali i pored toga ovde bi trebalo očekivati da dođe dvojka.

Ovu rundu takmičenja zatvaraju u petak ujutru u 03.00 po srednjoevropskom vremenu drugoplasirana Motagva i slabašna Vida.  I ovde ne treba očekivati ništa više od pobede domaćina kojem je tim iz La Seibe "stara mušterija"

STATISTIKA LIGE

KI 1       46 %
KI X      33 %
KI 2      21 %
TR 0:1  21 %
TR 1:1  17 %
UG 3+   63 %
2,33 pogodaka po utakmici

RASPORED 6. KOLA

Sreda
23.00 (2,00) Real Sosijedad (3,35) UPNFM (3,50) 

Četvrtak
03.00 (1,40) Real Espanja (4,40)  Hutikalpa (7,25) 
03.15 (2,30) CD Honduras Progreso (3,25) CD Maraton (2,95)

Petak
03.00 (1,37) Motagva (4,50) Vida (7,75) 

(foto: Action Images, sofascore)


tagovi

Hondurassportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara