Igor Štimac (©Reuters)
Igor Štimac (©Reuters)

Štimac suspendovan za polufinale i finale zbog „blokade“ i svađe sa sudijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 12:22

Selektor Indije neće moći da sedi na klupi do kraja Prvenstva južne Azije, počev od susreta sa Libanom (16.00)

Neverovatnu glupost je napravio selektor fudbalske reprezentacije Indije Igor Štimac. On je pre nekoliko dana, tokom utakmice grupne faze Prvenstva južne Azije sa Pakistanom dobio crveni karton, jer je sprečio protivnika da izvede aut, a zatim se zakačio sa nekolicinom igrača. Hrvatski strateg je zbog toga suspendovan na dve utakmice, neće voditi ekipu u polufinalu protiv Libana (subota, 16), a ako Indijci pobede i finale će da gleda sa tribina.

Tu odluku je saopštio AFC, azijska kuća fudbala. Rigorozna kazna, jer nije prvi put da je Štimac bio u centru pažnje zbog svog ponašanja. Zbog ispada protiv Pakistana je preskočio susret sa Nepalom, a zatim je protiv Kuvajta (1:1) ponovo napravio eksces i posvađao se sa arbitrom. Zbog ponovljenog "greha" nova kazna je bila znatno veća.

Izabrane vesti

Sam Štimac se branio rečima da je ratnik i da su takve stvari normalne u sportu.

U fudbalu je sve strast, pogotovo kada braniš boje svoje zemlje. Možete da me volite ili mrzite zbog mojih postupaka, ali ja sam ratnik i ponoviću to kada našim momcima bude potreba zaštita na terenu protiv nepravednih odluka“, poručio je selektor Indije.

16.00: (2,85) Liban (2,95) Indija (2,55)

Njen rival u polufinalu je reprezentacija Libana, koju predvodi srpski strateg Aleksandar Ilić. Indija i Liban su odigrali dva prijateljska meča sredinom juna, pred ovo takmičenje, prvo su odigrali 0:0, a zatim je tim koji vodi Štimac slavio sa 2:0.


PRVENSTVO JUŽNE AZIJE – POLUFINALE

Subota

Kuvajt – Bangladeš U TOKU

16.00: (2,85) Liban (2,95) Indija (2,55)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

IndijaLibanIgor ŠtimacAleksandar Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara