©Star Sport
©Star Sport

Stankovićeva poruka Škotima: Biće dva puta luđe nego na Ajbroksu, imaćete posla sa duplo jačim timom

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.03.22. | 12:51

"Potpisao bih da u 60. minutu vodimo sa 1:0"

Ništa racionalno ne sluti na senzaciju evropskih razmera. Preko puta igrača Crvene zvezde biće tim koji je Dortmundu u gostima dao četiri gola, sa velikim kapitalom iz Glazgova pokušaće da ugasi vatru na tribinama stadiona u Ljutice Bogdana i veru da se može do istorije. Za rivala će crveno-beli imati dobar i iskusan tim, lepo vođen holandskom rukom Đovanija van Bronhorsta.

Ali mnogo puta se aktuelna generacija Crvene zvezde vraćala iz nokdauna, spremna da nokautira rivala. I istorijske činjenice su protiv srpskog šampiona, međutim… Možda je vreme da vazduh i nebo zatrepere, i Dejan Stanković kompletira het-trik velikih pobeda od 4:0, izvojevanih u bojevima kada je nosio crveno-bele boje.

Izabrane vesti

Tu je Kajzerslautern (istina posle produžetaka), kao i trijumf u 110. večitom derbiju kada je kao 20-godišnji mladić bio dvostruki strelac. Identičan ishod protiv Rendžersa promenio bi još više perspektivu jednog kluba i trenera u nastajanju.

"Mišljenje nisam promenio u odnosu na Glazgov. Pogrešili jesmo, falilo je hrabrosti i koncentracije kod prekida, ali smo odigrali jedan dobar meč. U polju je bilo egal. Slažem se da smo možda zasluženo izgubili, ali morali smo da se vratimo sa jednim ili dva gola. Nada umire poslednja, jedan rani gol Crvene zvezde može sve da promeni. Videćemo kako će se onda Rendžers ponašati pod pritiskom kao što smo mi bili u Glazgovu", rekao je na početku obraćanja Dejan Stanković.

Svestan je mladi stručnjak svega i da Rendžers nikada nije ispustio prednost od tri gola.

"Bilo je utakmica sa teškim porazima. Retko kada sam uspeo da se vratim posle tako jednog tako teškog poraza. Vratio sam se u jednom meču Superkupa protiv Rome kada smo gubili sa 0:3, pa dobili 4:3. Mi se psihički osećamo dobro, rastemo. Izaći ćemo dosta jako, pritisnućemo Rendžers. Možda im se desi kiks kao nama, manjak koncentracije. Na nama je da ih stavimo pod ozbiljan pritisak".

Imao je Stanković posebnu poruku za Škote, posle jednog pitanja novinara iz Glazgova.

"Ovaj stadion igrače Crvene zvezde čini dva puta boljim nego što su obično. Taj adrenalin, taj huk što dolazi sa tribina. Biće to dva puta jače nego na Ajbroksu. Neće njih to uplašiti, znaju da igraju pred punim stadionom. Ali neka računaju da će imati dva puta jačeg rivala. Oni će se opustiti koliko im mi dozvolimo. Ako im skratimo prostor i budemo vršili agresiju na nosioca lopte, možemo da ih uvedemo u problem. Oni menjaju formaciju, prelaze u toku utakmice na sistem sa petoricom igrača pozadi, ali mi znamo da se adaptiramo".

Moraće crveno-beli da obrate posebnu pažnju na Morelosa i Kenta.

"Morelos je najbolji igrač Rendžersa, fizički najjači. Zadavao nam je mnogo problema na početku, kasnije je Dragović uspeo da ga limitira. Nadam se da će sutra uspeti još bolje da ga sačuva. Imali smo manjak koncentracije kod njegovog gola, ali to ne umanjuje njegovu klasu. Biće nam ozbiljna pretnja. Kao i Kent. On je odigrao odlično protiv Dortmunda, iznudio je penal. Gledaćemo da ga limitiramo".

Kratak je bio Stanković na konkretno pitanje da li bi bio zadovoljan minimalnom prednošću u 60. minutu.

"Bio bih zadovoljan da imam prednost od 1:0 u 60. minutu. Za to će Paki da se potrudi", pogledao je Stanković ka Pavkovu i dao svima do znanja da će biti u timu.

Imao je Stankovć velikih 4:0 protiv Kajzerslauterna, ali sada je drugačije vreme.

"Drugačije je vreme bilo, to je istorija. Sada je to znatno teže, ali nije nemoguće. Kada gledam igru iz Glazgova, imam samopouzdanje. Sada se igra drugačije. Bilo je čuda, setite se šta je Barsa uradila protiv PSŽ-a, ili Liverpul protiv Barse. Mi nemamo šta da izgubimo, ali nećemo biti glupi da idemo grlom u jagode. Biće kalkulisani rizik, da neke situacije 50:50 pretvorimo u našu korist. Da nam se posreći, da se upali stadion, ali ako ne uspemo setite se da smo došli u osminu finala. Da smo uradili veliku stvar".

Zanimljivo pitanje imao je jedan od kolega, aludirajući na izjavu Brajana Laudrupa da će Rendžers biti blizu finala ako prođe Beograd. Tačnije, pitao je da li će Zvezda biti pred finalom ako napravi sutra uveče čudo?

"Peko (novinar Sportskog Žurnala, Aleksandar Peković), ja sam ti zahvalan koliko poštuješ ovaj tim. Tvoje pitanje sam shvatio kao kompliment, jer veruješ u ovaj tim. Ali idemo korak po korak", zaključio je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara