Đorđe Nikolić (Reuters)
Đorđe Nikolić (Reuters)

Srbi napuštaju Bazel na kraju sezone

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.05.22. | 12:36

Poznato kojih osam igrača odlaze iz kluba

Iza Bazela je neuspešna sezona u kojoj nije osvojen nijedan domaći trofej, a ni u Evropi se nisu proslavili. Sve to će uticati i na nešto tanji budžet za narednu sezonu pa je klub sa Sent Jakobs Parka već doneo odluke i o skraćenju igračkog kadra.

Švajcarski mediji pišu da osmorica igrača napuštaju klub na kraju sezone, a među njima su i dvojica Srba.

Izabrane vesti

Legendarni kapiten Valentin Štoker završava karijeru, a ugovori ističu Pajtimu Kasamiju i srpskom golmanu Đorđu Nikoliću. Bazel neće otkupiti ni pozajmice Fjodora Čalova, Tomasa Tavaresa i Raula Petrete koji nisu zadovoljili. A zbog visoke cene neće biti otkupljeni ni srpski štoper Strahinja Pavlović pod ugovorom sa Monakom i italijanski napadač Sebastijano Espozito koji je u vlasništvu Intera.

Pavlović je zimus došao na pozajmicu, nije se baš snašao na početku i preselio se na klupu, ali se u finišu sezone opet vratio u startnu postavu i popravio utisak. Ipak, Bazel nije u finansijskoj situaciji da pregovara o milionskom otkupu. Baš kao i u slučaju Espozita.

Što se tiče golmana Đorđa Nikolića, on je u Bazel došao pre šest godina iz Jagodine kao tinejdžer, razvijao se na pozajmicama (Šafhauzen, Tun i Arau) da bi prethodne tri sezone proveo u prvom timu. Ukupno je za Bazel branio na 25 utakmica u svim takmičenjima, ali ove sezone samo jednom i neće mu biti ponuđen novi ugovor.


tagovi

Đorđe NikolićStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara