Geret Sautgejt i Dragan Stojković Piksi
Geret Sautgejt i Dragan Stojković Piksi

Spisak Engleza! Dvoglava neman napada Srbiju; kako se od ovoga odbraniti?!

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 15:06

Geret Sautgejt izdiktirao imena 33 igrača, lista će biti svedena na 26 najkasnije do 7. juna

Jaki su kao zemlja! Kao dvoglava aždaja! I to smo znali, kao što smo znali da komotno mogu da sastave dva tima za EURO, s tim da ovaj današnji spisak definitivno otkriva koje su to 'aždaje' iz ogromnog basena 'aždaja' u najužoj kombinaciji da napadnu Srbiju na njenoj premijeri u Nemačkoj, i prvoj utakmici na završnom kontinentalnom turniru posle pune 24 godine.

Geret Sautgejt izdiktirao je imena 33 igrača. Od 'jakih' imena mesta nije bilo za Markusa Rašforda, zvezdu Mančester junajteda, veterana i zamenika kapitena Džordana Hendersona iz Ajaksa, te za Rahima Sterlinga iz Čelsija. Doduše, ovaj potonji nije ni dobijao pozive od Katara, tako njegov izostanak nije neko naročito iznenađenje.

Izabrane vesti

Isto tako, Džejdon Sančo se kasno probudio u dresu Borusije iz Dortmunda kako bi bio ozbiljno razmatran, Benu Čilvelu povreda je 'pojela' najveći deo sezone, dok se tokom martovskih akcija nije proslavio, a nema ni Milanovog Fikaja Tomorija. On je takođe bio van terena više od dva meseca na prelazu iz prošle u ovu godinu i po Sautgejtu nije dostigao potreban nivo forme.

Mada ga je ovaj pozvao za poslednje dve utakmice, ali mu nije dao šansu da zaigra...

KOMPLETAN SPISAK ENGLEZA

GOLMANI: Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Din Henderson (Kristal Palas).

ODBRANA: Kajl Voker (Mančester Siti), Hari Megvajer (Mančester junajted), Luk Šo (Mančester junajted), Luis Dank (Brajton), Džons Stons (Mančester Siti), Džo Gomez (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Njukasl), Mark Guehi (Kristal Palas), Džarel Kvansa (Liverpul), Džared Brantvajt (Everton).

VEZNI RED I KRILA: Deklan Rajs (Arsenal), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Kobi Majnu (Mančester junajted), Džejms Medison (Totenhem), Kol Palmer (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Džek Griliš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Džarod Boven (Vest Hem), Entoni Gordon (Njukasl), Kurtis Džons (Liverpul), Adam Vorton (Kristal Palas), Ebereči Eze (Kristal Palas).

NAPADAČI: Hari Kejn (Bajern Minhen), Oli Votkins (Aston Vila), Ajvan Toni (Brentford).

Sadašnji prošireni sastav Geret Sautgejt moraće da skrati najkasnije do 7. juna u ponoć, sedam dana uoči starta turnira. Do tada, selekcija Tri lava odigraće još dve pripremne utakmice. Prvu protiv Bosne i Hercegovine 3. juna na Sent Džejms Parku, a drugu četiri dana kasnije protiv Islanda na Vembliju.

Podsećanja radi, takmičenje u Grupi C počinje 16. juna. Od 18 sati na Nekar stadionu u Štutgartu sastaju se Slovenija i Danska, dok od 21 u Gelzenkirhenu koplja ukrštaju Engleska i Srbija.

O motivu Engleza pred ovaj turnir nije potrebno trošiti previše reči. Na Mundijalu u Kataru zaustavljeni su u četvrtfinalu od strane Francuza; godinu dana ranije u finalu Evropskog šampionata na penale ih je dobila Italija. Već nekoliko godina unazad slove za ponajbolju reprezentaciju na planeti, imaju zaista ozbiljnu širinu igračkog kadra, klasne iskusne igrače i neke od najtalentovanijih mladih, pa su mnogi stava je da konačno kucnuo čas da se popnu na evropski tron, gde nikada nisu bili.

Finale od pre dve godine i dva treća mesta (1968. i 1996) njihovi su najveći uspesi do sada...


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara