Šeširi za Ligu konferencije: Čuka može sa Ajntrahtom, Vilom i Bešiktašem, ali i Gentom, Slovanom i Helsinkijem

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 23:43

Sutra je žreb za treće po kvalitetu evropsko takmičenje

Partizan nije uspeo, pa će jedini predstavnik srpskog fudbala Lige konferencije biti Čukarički kojem je eliminacija iz Lige Evrope donela direktan plasman u treće po snazi evropsko takmičenje.

Brđanima će ovo biti debi u evrokupovima, a posle večerašnjih mečeva su saznali imena potencijalnih rivala na sutrašnjem žrebu koji će biti održan u Monte Karlu od 14.30 časova.

Izabrane vesti

Očekivano, Čukarički se nalazi u poslednjem šeširu na žrebu i čekaju ga objektivno mnogo jači rivali. Teško da Čukarički za nekog reći da mu je poželjan rival imajući u obzir tradiciju Brđana u Evropi i da nikada do sada nisu izbacili jačeg od sebe.

Kada se pogleda sastav šešira, može se reći da treće izdanje Lige konferencija jače nego prethodna dva i da ovo takmičenje raste po kvalitetu. Lane su u prvom šeširu bili Viljareal, Bazel, Slavija, AZ Alkmar, Gent, Bašakšehir, Partizan i Vest Hem. Ovog leta prvi šešir deluje jače.

A pogotovo drugi u kojem su timovi poput Aston Vile, Fiorentine, PAOK-a, Genka... Čak i u trećem ima sjajnih timova kao što je Bešiktaš. Što se tiče četvrtog šešira, dobro što Čukarički ne može da izvuče ekipe poput Nordsjelanda, Lugana ili Arisa koji su tamo zbog slabog klupskog koeficijenta, a nikako zbog kvaliteta.

Međutim, može sreća i da pogleda Brđane i učini im lakšom evropsku jesen pa da se nadaju i nekim pozitvnim rezultatima. Umesto naprimer „grupe smrti“ sa Ajntrahtom, Aston Vilom i Bešiktašem, može da se dobije i grupa sa Gentom, Bodeom i Helsinkijem.

Prvi šešir: Ajntraht Frankfurt (Nemačka), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Briž (Belgija), AZ Alkmar (Holandija), Gent (Belgija), Fenerbahče (Turska), Lil (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska).

Drugi šešir: PAOK (Grčka), Slovan (Slovačka), Ludogorec (Bugarska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Viktorija Plzenj (Češka), Aston Vila (Engleska), Fiorentina (Italija), Bode (Norveška).

Treći šešir: Genk (Belgija), Zorija (Ukrajina), Astana (Kazahstan), Bešiktaš (Turska), Helsinki (Finska), Legija (Poljska), Spartak Trnava (Slovačka), Olimpija (Slovenija).

Četvrti šešir: Zrinjski (BiH), Brejdablik (Island), Ki Klaksvik (Farska Ostrva), Čukarički (Srbija), Lugano (Švajcarska), Balkani (tzv. Kosovo), Nordjseland (Danska), Aberdin (Škotska).


tagovi

Žreb za Ligu koneferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara