Reuters
Reuters

Seniori su najbolji osim kad ih nema ni na mapi, a tinejdžeri dokaz bezbrižne budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 21:36

Reprezentacija Italije do 17 godine osvojila Evropsko prvenstvo ubedljivom pobedom protiv Portugala

Čudna vremena proživljava italijanski fudbal. Iz rezultata kako državnog tima, tako i klubova teško je izvući bilo kakve logičke zaključke; Ili su najbolji, ili ih nema ni na mapi. Seniorski tim Azura nije učestvovao na prethodna dva Svetska prvenstva, a poslednje Evropsko je osvojio. Ne znaju ljubitelji fudbala na Čizmi da li da budu srećni ili zabrinuti za budućnost fudbala uz takve šarene rezultate, a da ipak nemaju razloga za zabrinutost pokazuje i večeršnja titula selekcije do 17 godina na Evropskom šampionatu na Kipru.

Italija je u finalu trijumfovala protiv Portugala 3:0 (2:0), a još jednom je Milanov Frančesko Kamarda nagovestio da se svrstava među igrače najprefinjenije tehnike među tinejdžerima na Starom Kontinentu. Dva pogotka dao je mladić rođen 2008. godine i tako razgalio srca navijača Rosonera, koji se nadaju da će ih mnogo godina uveseljavati svojim bravaruma. Potpisaće vunderkind u narednim danima prvi profesionalni ugovor sa sedmostrukim šampionom Evrope i takon krunisati gotovo perfektnu karijeru u mlađim kategorijama.

Izabrane vesti

Pobedili su Portugalci Srbiju u polufinalu posle velikog preokreta (od 0:2 do 3:2), a partijom u finalnoj utakmici pokazali su obrise emotivnog pražnjenja. Kamarda je već u šesnaestom minutu pogodio posle sprinta pored gol-aut linije i pokazao da majstorsku tehniku prati i brzina. Nije Kamarda jedini zavredeo značajnu pažnju. Romin Federiko Koleta stigao je da se upiše u strelce, a dvostruki asistent bio je Kristijan Kama.

Ono što najviše iznenađuje jeste činjenica da je Italija tek drugi put osvojila kontinentalni turnir do 17 godina, pošto joj je to prethodni put pošlo za rukom samo 1982. godine. Španija je daleko najtrofejnija sa devet pehara, Portugal ima šest, Nemačka i Holandija po četiri, Francuska i Rusija po tri, Italija, Engleska i Turska po dva, a Češka, Poljska, Slovačka, Švajcarska i Republika Irska po jedan.



tagovi

mlada reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo U17

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara