Omar Marmuš (Reuters)
Omar Marmuš (Reuters)

Salahov potencijalni naslednik košta 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 19:04

Ajntraht odredio cenu za bundesligašku senzaciju Omara Marmuša

Hteo, ne hteo, Liverpul mora da razmišlja o životu posle Mohameda Salaha. Egipćanin je pre dva meseca poručio da igra poslednju sezonu u Premijer ligi, što znači da će, prilično brzo u ekipi sa Enfilda ostati jedna velika rupa. O tome ko će je popuniti, za sada postoje obrisi, i dalje nedovoljno pouzdani.

Ali da se o Omaru Marmušu kao nasledniku Faraona i zemljaka mu Salaha priča, priča se. Kontakti između Marmušovim zastupnika i premijerligaša su uspostavljeni, Egipćanin sanja o odlasku u Premijer ligu i koliko sutra bi obukao dres slavnog kluba.

Izabrane vesti

Pitanje je samo da li su Redsi stoprocentno uvereni da je Marmuš igrač sposoban da obuje Salahove kopačke i da li su u budućnosti spremni da plate sumu koju je Ajntraht odredio i koja nije mala, ali sa druge strane ne spada ni u red bezobraznih. Nemački Sky Sport tvrdi da je reč o cifri između 50.000.000 i 60.000.000 evra.

Setimo se da je Salah na Enfild stigao iz Rome leta 2017. godine i da je tadašnjih 42.000.000 evra obeštećenja preraslo u jednu od njaboljih, ako ne i najbolju kupovinu u istoriji kluba. Taj novac pre sedam godina, ekvivalentan je sumi od šezdesetak, sedamdeset miliona evra.

Deluje da su potraživanja frankfurtskog kluba prilično realna. Marmuš ima ugovor do leta 2027. godine, Transfermarkt ga procenjuje na 40.000.000 evra, a povrh svega, igra u životnoj formi. Na svega sedam bundesligaških nastupa već je isporučio devet pogodaka i četiri asistencije, na čelu je liste strelaca nemačke elite, a u svim takmičenjima već ima 10 pogodaka i sedam asistencija.

Briljira Marmuš na svim frontovima, a ako želi u Liverpul, neće smeti da posustaje. Velikani tog kalibra mere svaki detalj pre nego što preseku.



tagovi

Mohamed SalahLiverpulOmar MarmušAjntrahtAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara