Salvatore Sirigu menja Đanluiđija Donarumu na EP (Reuters)
Salvatore Sirigu menja Đanluiđija Donarumu na EP (Reuters)

Reprezentativac Italije mora da ode zbog Milinković Savića

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.07.21. | 16:48

U toku su pregovori o raskidu ugovora

Dok odbrojava sate do najveće noći u karijeri, italijanski golman Salvatore Sirigu čeka rasplet i oko klupske karijere. A vrlo je verovatno da će uskoro postati slobodan igrač. 

Iskusni čuvar mreže nije više u planovima Torina iako je prethodnih godina bio jedan od oslonaca tima i često jedina svetla tačka.

Izabrane vesti

Ipak, u Torinu su počeli da duvaju novi vetrovi. Došao je novi trener Ivan Jurić iz Verone i rešio da promeni golmana. Jurić je odlučio da kao prvom golmanu pruži šansu Vanji Milinkoviću Saviću. Srpskom golmanu je saopštio da će dobiti priliku u prvih desetak mečeva sezone da pokaže zaslužuje li mesto startera. Kao rezerva je doveden iskusni Albanac Beriša koji će čekati šansu sa klupe ako Srbin ne zadovolji Jurića.

Iako je Vanja u Torino došao pre četiri godine, do sada je branio na samo 12 utakmica, od čega tek pet u prvenstvu. Menjali su se treneri ali je Sirigu bio nedodirljiv na golu Bikova. Milinković Savić je išao na pozajmice u Spal, Askoli i Standard ali nigde nije bio prvi golman. Ipak, Jurić u njemu vidi potencijal i pružiće mu šansu zbog čega će Sirigu biti žrtvovan.

Iskusni golman će najverovatnije raskinuti ugovor sa Bikovima i onda potražiti angažman. Trenutno se šuška o mogućem prelasku u Đenovu koja traži golman pošto je Perinova pozajmica istekla i on se vratio u Juventus.


tagovi

Vanja Milinković SavićSalvatore Siriguletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara