Abdulaj Sise (©Star Sport)
Abdulaj Sise (©Star Sport)

Reprezentativac Gvineje ponovo u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 20:58

Drugo pojačanje u istom danu

Radno je ove srede u pazarskom superligašu, a posle krila Saše Jovanovića na Džaizkoin arenu sleteo je i univerzalac Abdulaj Sise, momak sa izraženo kvalitetnom defanzivom, ali i osećajem za gol. Reprezentativac Gvineje vraća se u Novi Pazar kao slobodan igrač, posle perioda u Turskoj.

Sise (27) se sprema put Srbije, a saradnja sa šestoplasiranim kolektivom Mozzart Bet Superlige u sezoni 2022/23 već je dogovorena i trajaće godinu dana. Trener Dragan Aničić dobiće fudbalera sposobnog da gotovo podjednako dobro odigra kao desni bek, štoper ili defanzivni vezista.

Izabrane vesti

U prvom mandatu kraj Jošanice i Raške, Sise je ostavio odličan utisak. Tim bez njega nije se mogao zamisliti, bez obzira da li ga sastavljao Kenan Kolašinac, Radoslav Batak ili Davor Berber. Učinak od po šest golova i asistencija na 30 prvenstvenih i jednoj utakmici Kupa Srbije to najbolje potvrđuje.

Inače, pre dolaska u Pazar, kojem je prethodila proba u Partizanu na preporuku sunarodnika Sejdube Sume, Sise je imao angažman u francuskom niželigašu Šiltigajmu, a u zemlji Galskih petlova pre toga je nosio dres Martiga, kao i B ekipe Anžea, dok je u domovini igrao za Felo Star iz Labea.

Iz Pazara se otisnuo u drugu diviziju Turske, najpre u Kodžaeli. Tu se za samo šest meseci preporučio gazdama Menemena, u kojem je završio takmičarsku 2021/22. Prošlu sezonu proveo je Tuzlasporu, s kojim je raskrstio početkom marta. Na 17 utakmica za Tuzlaspor dva puta je pogodio protivničku mrežu.



tagovi

FK Novi PazarAbdulaj SiseLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara