Dajo Upamekano (AFP)
Dajo Upamekano (AFP)

Real uzeo Bajernu jednog štopera, sada bacio oko na drugog

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 09:51

Blankosi bi u narednu sezonu sa Davidom Alabom i Dajom Upamekanom kao tandemom centralnih defanzivaca

Osuo je paljbu legendarni Guti sinoć po svom Real Madridu, istakao kako su Kraljevskom klubu neophodni Kilijan Mbape, Erling Haland i još petorica fudbalera kako bi mu tim naredne sezone imao dovoljno kvaliteta i dubine, a dan nakon izjava bivšeg veziste, pojavila se zanimljiva transfer glasina i prenosi je nemački Bild. Naime, španski velikan je bacio oko na talentovanog štopera Daja Upamekana.

Prošlog leta uzeo je gigant sa Santjago Bernabeua od Bavaraca Davida Alabu i to bez obeštećenja, a sada se izgleda nameračio na novog štopera koji bi mu značajno pojačao konkurenciju u centralnom delu defanzive. Naime, Alaba je tu neprikosnoven, Eder Militao prvi put apsolutno standardan, Naćo bi služio kao ispomoć, a Upamekano bi se ravnopravno borio za startnu postavu. Pritom bi Karlo Ančeloti ili ko god bude sedeo na klupi Reala naredne sezone imao značajnu rotaciju za borbu na više frontova koja nesumnjivo čeka Madriđane. Alaba bi u tom slučaju, po potrebi mogao da bude korišćen i na levom boku, ali i na poziciji zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

Prema Bildovim informacijama, Bajern se sigurno neće lako odreći trećeg najskupljeg pojačanja u istoriji kluba kojeg je prošlog leta platio Lajpcigu 41.500.000 evra. Iako reprezentativac Francuske (debitovao septembra 2020. i upisao šest nastupa) još nije dosegao najviši nivo igre koji se od njega očekje, Julijan Nagelsman u nemačkim medijima ne prestaje da ponavlja da je Upamekano momak blistavog potencijala i da mu je samo potrebno vreme da to i pokaže.

Ipak, u poslednje vreme nisu izostale Nagelsmanove kritike na Upamekanov račun i to pre dva meseca u pobedi od Herte sa 4:1, kada je Francuz bio krivac za jedini gol. Prema mišljenju mladog stručnjaka, mladi štoper je rizičnim pasom bio krivac za gol.

"On previše žuri u donošenju odluka sa loptom. Stil igre mu je previše užurban jer je navikao na Lajpcigov fudbal od 120 kilometara na sat i ne uspeva da izbaci to iz glave. Moraće da se poboljša jer Nijanzu čeka priliku", rekao je Nagelsman.

Tangi Nijanzu je baš dobio priliku da odigra čitavih 90 minuta protiv Union Berlina, ali ne umesto Upamekana, već je sa njim činio tandem u pobedi 4:0.

Bajern trenutno na raspolaganju ima četvoricu štopera jer su tu još Lukas Ernandez i Niklas Zile, ali kako Nemac na kraju sezone napušta klub i odlazi u Dortmund kao slobodan igrač, Bajernovo eventualno puštanje Upamekana dovelo bi klub u situaciju u kojoj se Real trenutno nalazi. Ostali bi Bavarci sa tri štopera i morali da jure novog na leto, a to bi bilo sve, samo ne racionalan potez.


tagovi

Bajern MinhenDajo UpamekanoReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara