Grejam Poter (Foto: AFP)
Grejam Poter (Foto: AFP)

Poter se raduje revanšu: Mi smo tim u razvoju, mnogo je pozitivnih stvari

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 03:02

“Evidentan je kvalitet kod njih, mislim da je ovo bila najbolja partija Čelsija ove godine“, saglasan je Edin Terzić

Novac nije garancija uspeha, barem ne instant. Čelsi je najbolji primer. Preko 600.000.000 evra uloženih u dva prelazna roka nije previše donelo, dobio je samo jedan od devet utakmica u svim takmičenjima u 2023. godini, u istom periodu postigao samo četiri gola, na desetom je mestu u Premijer ligi, a od sinoć nalazi se i na rubu eliminacije iz Lige šampiona. U prvom meču osmine finala Dormund ga je minimalnim rezultat dobio na Vestfalenu i tako dosolio rane Plavaca.

Uprkos novom porazu, četvrtom u aktuelnoj kalendarskoj godini u svim takmičenjima, trener Čelsija Grejam Poter bio je pozitivan na konferenciji posle meča, jer kako kaže – takva je bila i igra njegove ekipe.

Izabrane vesti

"Generalno, zadovoljni smo prikazanim tokom većeg dela utakmice. Komplikovano je kada u Ligi šampiona igrate daleko od kuće, u ovakvom okruženju protiv tima koji je u dobroj formi. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, dobro smo kontrolisali utakmicu, imali smo dobre prilike iz kontra-napada i pogodili prečku. U drugom poluvremenu, izuzev odlučujuće akcije u kojoj nismo bili dovoljno dobri, bili smo dominanti, bolji tim i stvorili smo dobre šanse. Trebalo nam je možda malo sreće i bolja završnica. Zaslužili smo gol, ali moramo da nastavimo dalje. Tek je poluvreme, dvomeč je neizvestan. Radujemo se revanšu na Stamford Bridžu", istakao je Poter.

Oslonio se nekadašnji trener Brajtona i na situaciju iz koje je Čelsi primio gol sredinom drugog poluvremena.

"Moramo bolje. U tim trenucima smo ih pritiskali, bili smo bolji tim, tako da je razočaravajuće što smo primili gol na takav način. Ali igrači su pošteni, znaju da mogu bolje u tim situacijama. Naravno, na nama je da im pomognemo, ali moramo da se fokusiramo na ono što je bilo pozitivno, a to je igra. Bio je to još jedan korak napred za nas. Mogli ste da vidite reakciju navijača, bili su pozitivni, fantastično su nas dočekali. Mi smo tim u razvoju, znamo da ima mnogo pozitivnih stvari. Uvek je potrebno malo sreće, ali ne možemo da čekamo na nju, moramo da nastavimo da radimo. Momci su bili fantastični, ali i dalje patimo u ovom trenutku. Ali nastavićemo da radimo", uverava Poter.

I trener Dortmunda Edin Terzić saglasan je sa Poterom da je Čelsi bio bolji tim.

"Čelsi ima neverovatan kvalitet u napadu. Imali smo malo sreće i izuzetnog golmana. Evidentan je kvalitet kod njih, mislim da je ovo bila najbolja partija Čelsija ove godine. Bili su odlični na lopti, posebno u drugom poluvremenu", istakao je Terzić.

Imao je trener Borusije i zanimljivu reakciju na gol pobedonosni gol Karima Adejemija.

"Mip, mip, ha-ha-ha", kroz smeh je prokomentarisao Terzić aludirajući na Pticu trkačicu...



tagovi

Grem PoterČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara