Pazar konačno vezao dve pobede, padaju ivanjičke akcije...

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.05.24. | 20:05

Odlučio pogodak Nikole Srećkovića – 1:0

Novi Pazar je pobedio ekipu Javora u trećem kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige sa 1:0 (0:0) i zadržao čelnu poziciju u grupi slabijih osam.

Prvi put je Pazar vezao dva trijumfa u 2024, a igrač odluke bio je probuđeni Nikola Srećković. Posle dva pogotka u Surdulici, pogodio je treći put u prvenstvu, odnosno četvrti računajući Kup Srbije.

Izabrane vesti

Pazarci su blizu da i matematički obezbede opstanak u društvu najboljih, dok Javoru padaju akcije u borbi za očuvanje elitnog statusa. I dalje su slabiji od dva tima u zoni baraža.

Izašao je Slavko Matić sa omiljenim robmom u sredini, ovog puta sa Sejdubom Sumom na vrhu i nešto ofanzivnijim Ademom Ljajićem u paru sa Nikolom Karaklajićem u napadačkoj liniji.

Pazarci su kružili u pokušaju da probiju nisku zonu Ivanjičana, punili protivnički šesnaesterac, ali u prvom delu meča nisu uspeli da pronađu rešenje.

Dva slobodnjaka iz opasne zone imao je Ljajić, u sedmom minutu pogodio je živi zid, a u 29. spoljni deo mreže, što je u prvom poluvremenu bila i najbolja prilika za popularne Plave u žutim dresovima.

Između toga, Leandro Pinto je u 14. minutu umalo iznenadio svog golmana Lazara Raičevića, koji je minut kasnije zaustavio šut Nikole Srećkovića. Suma je u 19. minutu probao glavom, dobio je samo korner. Poslednji atak na Raičevića u tom delu meča izveo je Adetunđi Rasak Adešina iz daljine u 34. minutu. Zamenik pocrvenelog Strahinje Manojlovića između stativa boksovao je snažno upućenu loptu, koja je išla po sredini gola.

U momentima kad su imali posed, fudbaleri Javora su kroz igru probali da izbace u prvi plan Trivantea Stjuarta. Pozajmljeni napadač Salernitane prvi put je zapretio u petom minutu.

Najbolju šansu za Javor i uopšte u tih 45 minuta imao je Dino Dolmagić. Nikola Mirkovića je krenuo ka lopti, pa se vraćao, ali je zaustavio šut desnokrilog igrača u situaciji jedan na jedan.

Tri opasnosti po Pazarce u 26. minutu. Najpre su izblokirani Pinto i Radivoj Bosić, da bi u nastavku napada Stjuart da četiri metra prebacio prečku. Jamajkanac je bio u centru pažnje i u 31. minutu, još jednom bez hepienda za goste.

U nastavku bez uzbuđenja do 53. minuta, a onda se podigla temperatura u kaznenom prostoru Javora. Raičević je najpre odbio bombu Srećkovića, da bi Ljajić u nastavku akcije prebacio gol. Adešina je dva minuta kasnije snažno potegao glavom, opet pravo u Raičevića. Nastavio je domaćin da plete mrežu i konačno je poentirao. Tukao je snažno Ljajić, ali je blok odradio svoj deo posla. Dok su neki tražili ruku i penal, lopta je stigla do Srećkovića, koji je uprkos malom uglu uspeo da je pospremi u mrežu - 1:0.

Teško je Javor dolazio do igre, čak i posle izmena Radovana Ćurčića. Samo jedan prodor Stjuarta bez završnice i lopta u prostor za snažnog momka sa Jamajke, a minuti su prolazili. Ušao je i Marko Šarić da pojača oštricu napada. I onda u 80. minutu velika šansa za crvene. Dugo je lopta bila u šesnaestercu Pazaraca, a na kraju je Mirković bravurozno skinuo projektil Radivoja Bosića.

Ebenezer Anan je u 86. minutu pobegao po levoj strani i tukao pored dalje stative. Ljajić je u prvom minutu sudijske nadoknade sve lepo napravio, ali je lopta prohujala pred stative. Minimalac je ostao na snazi sve do poslednjeg zvižduka Milana Stefanovića, uprkos jednoj slaboj pretnji Luke Ratkovića u 90+3. minutu.

NOVI PAZAR - JAVOR 1:0 (0:0)

/Srećković 60/

Novi Pazar,

Gradski stadion.

Gledalaca: 1.300.

Sudija: Milan Stefanović.

Žuti kartoni: Anan (Novi Pazar), Tojčić, Bosić (Javor).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 7 - Bojat 6, Fajed 6,5, Azemović 6,5, Anan 6,5 - Islamović 6,5 (84. Sise -), Adešina 6,5, Srećković 7 (90+2. Šćepović -), Suma 6,5 (83. Petković -) - Karaklajić 6 (63. Knežević 6), Ljajić 7.

JAVOR (3-4-2-1): Raičević 6,5 - Tojčić 5,5 (64. Miletić 5,5), Leandro 5,5, Skoko 6 - Dolmagić 5,5 (64. T. Petrović 6), Dukure 6 (86. Selenić -) 5,5, Marjanović 5,5 (69. Šarić -), Milošević 6,5 - Gojković 6,5, Bosić 6 - Stjuart 6 (Ratković -).

Igrač utakmice: Nikola Srećković (Novi Pazar) 7.



MOZZART BET SUPERLIGA - 32. KOLO (PLEJ-AUT)

Sreda

IMT – Radnik 5:2 (3:2)

/Lutovac 25, 43, L. Luković 45+1, M. Luković 52, 68 – Duronjić 17pen, Hajdarević 28/

Radnički Niš – Voždovac 2:0 (1:0)

/Bamidele 32, Vukić 60/

Novi Pazar - Javor 1:0 (0:0)

/Srećković 60/

Spartak - Železničar u toku



tagovi

Nikola SrećkovićSlavko Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara