Partizanu prvi derbi u sezoni: Bajramović ušao i okrenuo rezultat naglavačke

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 13:52

Crno-beli na krilima džokera slavili 2:1 i ostali na čelu tabele

Seniorski je odložen za decembar, omladinski je na programu naredne subote, a ove se prvoj pobedi u fudbalskim večitim derbijima za takmičarsku 2023/24 raduju kadeti Partizana. U centralnoj utakmici desetog kola su preokretom savladali najvećeg rivala na terenu Sportskog centra „Zemunelo“ i sačuvali poziciju na vrhu tabele – 2:1.

Za ovakav ishod najzaslužniji je Eldin Bajrmanović. Dečak iz „klase 2007“ je usled bolesti ostao na klupi (to je bio razlog što nije bio u timu ni na meču protiv Grafičara), a čim je ušao ispostavio se kao džoker trenera Đorđija Ćetkovića. Kadetski reprezentativac je u razmaku od 23 minuta postigao dva gola i izrastao u junaka matinea.

Izabrane vesti

Bajrmović je najpre u 62. istopio prednost crveno-belih za koju se postarao Uroš Đorđević na isteku pola sata igre, da bi u 85. drugi put matirao Vuka Draškića i crno-belima omogućio slavlje.

Njega verovatno ne bi bilo da Parni valjak nije imao raspoloženog Vukašina Jovanovića, pošto je golman izvanredno branio, u prvom poluvremenu sprečio crveno-bele da steknu osetniju prednost, a u drugom da opet povedu i(li) u završnici osvoje bod, iako su stvorili dovoljno prilika za tako nešto.

Ovo je kadetima Partizana bila deveta pobeda u deset utakmica (jedino nisu savladali Teleoptik, kad je bilo 0:0), čime su ostali lideri na tabeli (Vojvodina tek gostuje GFK Jagodini), dok je Zvezda trećeplasirana, sa sedam trijumfa i dva poraza, ali i utakmicom manje.

KADETSKA LIGA SRBIJE, DESETO KOLO

Partizan – Crvena zvezda 2:1 (0:1)

/Bajramović 62, 85 – Đorđević 30/

Partizan: Jovanović, Radić, Županjac, Adžić, Marković, Verijević, Kostić, Radosavljević, Jovićević, Martiović, Simić. Igrali su još: Bajramović, Radović, Filipović, Vulićević, Pavlović. Trener: Đorđije Ćetković.

Crvena zvezda: Draškić, Roganović, Stojanović, Đorđević, Mladenovski, Kostov, Ranković, Stojković, Bubanja, Avdić, Vasilić. Igrali su još: Bulatović, Manojlović, Tošić, Mišić, Stolić, Tadić. Trener: Slađan Nikolić.


 


tagovi

kadetska liga Srbijekadeti Crvene zvezdePartizanove bebe

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara