Trener Đorđije Ćetković (© MN Prewss)
Trener Đorđije Ćetković (© MN Prewss)

Partizan šampion i u kadetskoj konkurenciji! Čukarički bez reprezentativaca stao pred trofejem

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 15:34

Crno-beli opet slave posle dramatičnog raspleta u poslednjem kolu

Seniori razočarali – deca oduševila. Za razliku od prvog tima koji je odigrao najlošiju sezonu u 21. veku, Omladinska škola Partizana ima čime da se podiči na kraju ciklusa, jer je klubu darivala dva pehara. Posle dugo očekivane titule u konkurenciji omladinaca, proslavu u „Zemunelu“ upotpunio je i trofej crno-belih kadeta. Selekcija kluba iz Humske (dečaci rođeni 2006. i mlađi) uspela je da u poslednjem kolu protiv Brodarca trijumfuje i naplati poraz Čukaričkog od Olea čime je u foto-finišu stigla do trona.

Poslednje kolo glavni kandidati za trofej (Čukarički, Partizan i Crvena zvezda) dočekali su u rasponu od samo jednog boda, ali i bez nosilaca igre tokom čitave sezone, reprezentativaca koji su na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Izostanak glavnih igrača očigledno se najznačajnije odrazio ne igru tima sa Banovog brda koji je 30. kolo dočekao uz bod više u odnosu na bisere večitih rivala.

Izabrane vesti

Borbeni Ole uspeo je da iznenadi izabranike Lazara Popovića i rano povede, a iako je Čukarički stigao do izjednačenja spušteni gard koštao ga je u poslednjim minutima dva gola i dragocenih bodova. Sa druge strane, Partizan je i bez nosilaca igre na čelu sa Matijom Popovićem pobedio i tako prvi prošao kroz cilj. Učenicima Đorđija Ćetkovića planove i slavlje nije pokvarila ni Crvena zvezda koja je savladala Grafičar 4:2, ali je sa istim brojem bodova kao večiti rival ostala na drugoj poziciji usled slabijeg učinka u međusobnom duelu.

Kadeti kluba iz Humske tako su vratili titulu u ovoj konkurenciji posle dve godine i prošlosezonskog uspeha Crvene zvezde, a generacija 2006. je posle uspeha u pionirima titulom u kadetima potvrdila epitet jedne od trenutno najboljih u Zemunelovoj fabrici. Već sada uz pomenutog Popovića izdvojio se niz bisera poput Zorana Alilovića, Uroša Ćuka, Andreja Popovića, Nikole Simića i izvesno je da će predstavljati adekvatne sledbenike omladinaca koji su nedavno vratili godinama čekani pehar u Partizanove vitrine i tako se prvi put plasirali u Ligu šampiona za mlade.


tagovi

kadetska liga SrbijekadetiFK PartizanPartizanove bebeZemunelo

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara