Omladinci Srbije probijaju albanski front

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 10:16

Pobeda nad Albanijom (14,00 časova, TV RTS) omladinci Srbije osiguravaju odlazak u nareddnu fazu

Mlada reprezentacija Srbije je ponovo razočarala remijem protiv Farskih Ostrva i upalila alarm kada su u pitanju rezultati mlađih reprezentativnih selekcija. Svi su zabrinuti na pitanje oko budućnosti, ali rasploženje, bar donekle, može da nam popravi omladinska reprezentacija koje danas u Draču igra meč drugog kola prve runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo (14 časova, RTS).

„Klasa 2003“ je trijumfom nad Severnom Makedonijom (2:1) došla nadomak plasmana u narednu rundu, potrebno je samo još savladati ambicioznog domaćina. I potom mirno čekati duel sa favorizovanom Francuskom.

Izabrane vesti

Albanija je do nogu potučena u sudaru sa Trikolorima (0:4), te će danas pokušati da se uhvati za slamku spasa.

„Iza nas je utakmica koja je u fizičkom smislu mnogo uticala na igrače. Dosta su trčali i umor je bio primetan. Minula dva dana smo radili isključivo na njihovom oporavku kako bismo ih pripremili za susret sa Аlbanijom“, rekao je za Sportski Žurnal selektor našeg nacionalnog tima Dejan Branković.

Mnogo se očekuje od generacije koju predvode biseri večitih rivala. Ponovo ćemo na delu videti braću Mituljikić, zatim Baždara, Lazetića, Petkovića, te prvotimca Bajerna Motiku.

Jedina prednost Albanije u odnosu na nas je domaćinstvo, sve drugo je na našoj strani. Analizirali smo ih detaljno, gledali drugo poluvreme protiv Francuske. Timski su dobro organizovani, ali nemaju ozbiljnije pojedince koji bi mogli da nas ugroze. Neće nas, međutim, taj podatak zavrati. Oprezno ćemo ući u meč. Naravno da očekujem pobedu“.

Omladinska reprezentacija Srbije je promašila veliki broj šansi u sudaru sa Makedonijom. Na kraju je viđen trijumf bio ugrožen.

„Uvek ističem da je bitno da od prvog minuta nametnemo naš stil, tempo. U pojedinim segmentima igre se prilagođavamo protivniku, ali ne odstupamo mnogo od naše ideje. Siguran sam da smo u tehničkom smislu na višem nivo od Albanije i očekujem da igrači to pokažu na terenu. Predočili smo im na šta treba da obrate posebnu pažnju, spremni su u svakom pogledu. Želimo tri boda pred okršaj sa Francuskom“, dodao je Branković.

GRUPA 7

12.00: (1,13) FRANCUSKA (7,50) MAKEDONIJA (16,00)

14.00: (1,48) SRBIJA (4,20) ALBANIJA (6,00)



tagovi

Omladinska liga SrbijeSamed Baždar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara