Od „nikada te neću putiti da igraš“ do definitivnog otkaza! Murinjo se konačno oslobodio Rajana Kenta

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 23:59

Ofanzivni vezista napustio Istanbul nakon silnih nesporazuma

Više od dve i po godine pre isteka ugovora, Rajan Kent je dobio otkaz u Fenerbahčeu, pa je sada slobodan u izboru nove sredine. OdličnI ofanzivni vezista, koji je blistao u dresu Rendžersa, napustio je Istanbul posle prilično tmurnih 16 meseci i svega 19 nastupa u dresu Kanarinaca. Stigao je u julu 2023. godine kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor u Glazgovu, ali nikako nije uspeo da se prilagodi na uslove u trofejnom turskom klubu. Imao je problema i sa Ismailom Kartalom, a potom još više sa njegovim naslednikom Žozeom Murinjom, koji mu je na kraju i definitivno presudio.

Kent (27) je odigrao svega 68 minuta kod Žozea Murinja i to u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Lugana. Portugalac je bio silno razočaran, pa je želeo engleskog fudbalera da se otarasi do kraja letnjeg prelazog roka. Ipak, iskusno krilo nije želelo da ide, niti da se odrekne plate od oko 2.800.000 evra po sezoni, čak se pričalo da je odbio nekoliko ponuda i nastavio da se inati. Sve je puklo nakon privatnog sastanka između Murinja i Kenta, kada je Portugalac, prema navodima turskih medija, ljutito poručio: „Nikada te neću pustiti da igraš“. To nije bilo sve, pošto je šef struke tada definitivno odlučio da u bliskoj budućnosti raskine saradnju sa igračem.

Izabrane vesti

Kent je navodno prvobitno zahtevao do Fenerbahčea da mu isplati kompletna primanja, ali je na kraju popustio. Verovalo se da će u januaru otići u drugi klub, ali je ipak došlo do dogovora o prevremenom raskidu saradnje. Nije poznato o kojoj je sumi reč.

Ne veruje se da će odlični fudbaler biti dugo bez kluba, a širom su mu otvorena vrata Ajbroksa, gde su već najavili da će raditi na angažovanju slobodnih igrača.

Rajan Kent je poznat i beogradskoj publici, pošto je dao gol Crvenoj zvezdi u revanš meču osmine finala Lige Evrope, koji je bio dovoljan Škotima da prođu dalje, uprkos porazu od 1:2.


tagovi

Rajan KentŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara