"Detalj sa prethodnog duela Kostarike i Hondurasa"
"Detalj sa prethodnog duela Kostarike i Hondurasa"

Neka ide sve u lepi Honduras

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.17. | 10:34

Poslednja, veoma važna utakmica KONKAKAF kvalifikacija igra se večeras u Kostariki koja je već obezbedila plasman na SP

Detalj sa prethodnog duela Kostarike i HondurasaKvalifikacije za Svetsko fudbalsko prvenstvo koje se iduće godine oddržava u Rusiji došle su skoro do samog kraja u svim delovima naše planete, pa tako i u Centralnoj i Severnoj Americi. Popularna KONKAKAF grupa igra deveto od 10 kola. Preostala je da se odigra samo utakmica Kostarika - Honduras, pošto je sinoć SAD dobila Panamu sa 4:0, a Meksiko Trinidad i Tobago rezultatom 3:1.

Amerikanci su ovom  ubedljivom pobedom napravili velike probleme Panami, ali su zato obezbedili Kosta Riki direktan plasman na SP. Meksiku je triijumfom obezdeđeno prvo mesto i sada sledi grčevita borba između SAD, Paname i Hondurasa za preostale slobodne pozicije koje vode direktno u Rusiji ili preko baraža.  A to znači da jedino Trinidad i Tobago trenutno nema nikakvu šansu da se 2018. nađe u Rusiji. Sada vam je verovatno jasnije zašto je večerašnji susret između Kostarike i Hndurasa veoma važan.

Izabrane vesti

Čeka nas ozbiljan derbi gde Honduras ima jasan motiv, pošto bi sa tri boda nastavio borbu za Mundijal, samo što mora da čeka i kiks selekcija kao što su Panama i Sjedinjene Američke Države u završnoj rundi. U svakom slučaju borba bi u meču na stadionu Nasional u San Hozeu trebalo da bude zagarantovana.

Kostarikanci su u nešto boljoj formi u poslednje vreme, ali nemaju baš perfektan učinak. Tačnije, u poslednjih pet utakmica Kostarika je upisala tri pobede, remi i poraz. U istom intervalu reprezentacija Hondurasa ima po dva trijumfa i remija, odnosno jedan poraz. Inače, Kostarika u dosadašnjem toku kvalifikacija nije doživela poraz na domaćem terenu. Honduras u gostima očigledno ne zna da se snađe, jer je prvi trijumf na strani na putu ka Mundijalu pisao tek u septembru ove godine. Međutim, ako žele u probranu društvo fudbaleri Hondurasa sada će morati baš da zapnu.

Inače, ove dve reprezentacije ove godine su se već sastale tri puta i to u tri različita takmičenja. Dva puta je bilo 1:1, u Kupu Centralne Amerike i u kvalifikacijama za Mundijal, dok je na Gold kupu Kostarika slavila sa 1:0.

KONKAKAF kvalifikacije - 9. kolo

SAD - Panama 4:0 (3:0)
Meksiko - Trinidad i Tobago 3:1 (0:0)

nedelja
00.00 (1,75) Kostarika (3,45) Honduras (5,20)

(foto: Action Images)


tagovi

HonduraskonkakafKostarikaRusija2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara